5053873217 [email protected]

Küçük yaşlarda televizyon reklamları ile şöhret kervanına katılan Melike Öcalan’ın, sinemada ilk başrolünü oynadığı Gulyabani, önceki gün basın gösterimini yaptıktan sonra bugün de seyircisiyle buluştu. Filmde Aslı karakteriyle izleyeceğimiz Melike Öcalan, STAR’ın sorularını cevaplandırdı…

-Ormanda 4 kız bir yaratıkla birlikteydiniz. Gulyabani’de seyirciyi neler bekliyor?

Evet birbirinden farklı kimyaları uyan 4 kadın birlikteydik. Bu kadınların hikayesinin yanı sıra bir insan korkularıyla nasıl yüzleşir, seyirci bunu görecek.

Şimdi oyunculuk önemli

-Ya canlandırdığın Aslı?

Başından birçok travmatik olay geçmiş. Ciddi bir yol ayrımında, pişmanlıklar yaşıyor ve sürekli antidepresan içerek hayatla baş etmeye çalışıyor.

-Sunuculuk yıllarından sonra Gulyabani ile gelen ilk başrol sana neler hissettirdi?

Küçük yaşta oyunculukla başladım ama sonra uzun yıllar sunuculuk yaptım. Çok özlediğim ve ekranda farklı şeyler yapmak istediğim için oyunculuğu ön plana almak istiyorum.

-Şöhret yolculuğuna çocuk yaşta başlamak seni yordu ya da pişman etti mi?

Evet biraz erken başladım ama pişmanlık bir yana Allahın lütfuydu. Rahmetli babam karşıydı bu işlere. 3 yaşında baleye başladım. Daha yürümeyi öğrenmeden parmak uçlarımda yürüyordum.

-Şimdi büyükler çocuklarını ünlü yapmaya pek hevesli…

MELİKE melike öcalan

Kesinlikle! Çok şahit oldum, çocuk ağlıyor “Sevmiyorum gidelim” diyor annesi ya da babası “Yok aslında seviyor da…” diyerek bahaneler uyduruyor ve çocuklarını zorluyorlar. Bu işi zorla çocuklara yaptıran ailelere çok kızıyorum. Bu iş sevgisiz isteksiz olmaz bir yere kadar gider sonra devam etmez. Sinan Abi (Çetin) ile çok çalıştım. Sahneyi bitirdiğinde üzülürdüm devamı yok mu biraz daha çekelim diye.

Erken kalkan yol alır!

-Çocuk oyuncular değişiyor ve bu değişim genellikle aleyhlerine oluyor değil mi?

Evet ama tip konusunda ben şanslıydım pek değişmedim, çalışkanlılığım da aynı hızda devam ediyor.

-Erken yaşta şöhret için yol almak seni yormadı mı?

Tam tersine. Şimdi 3 saat canlı yayında sunuculuk yapabiliyorsam bunu, küçük yaşta çalışmama borçluyum. Ayrıca erken sorumluluk duygusu beni çok erken olgunlaştırdı.