5053873217 [email protected]

Samsung’un dün Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlediği Unpacked 2014 etkinliğinde tanıttığı Galaxy S5′in sadece dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 işlemcili versiyonu değil, sekiz çekirdekli işlemci taşıyan bir versiyonu daha bulunuyor.

SM-G900F_shimmery WHITE_02Yeni Android amiral gemisinin tanıtımından genellikle telefonun işlevlerine odaklanıldı, Samsung Unpacked etkinliği sahnesinde nabız ölçer sensörü ve aksesuarlara vurgu yapıldı, pil tasarrufu sağlayan özelliklere ve 16 megapiksel kameraya değinildi.

Dün Galaxy S5 ile ilgili çıkan bilgilerde bu telefonun 2.5 GHz dört çekirdekli işlemci taşıdığı belirtiliyordu. Samsung Tomorrow sitesinde yayınlanan bir infografik ise tıpkı daha önceki amiral gemisi Galaxy telefonlarında olduğu gibi alternatif bir modelin de olduğunu gösteriyor.

Samsung’un Tomorrow sitesinde yayınladığı infografikte Galaxy S serisi cihazların teknik özelliklerine değiniliyor. Galaxy S5 ile ilgili bölümde hem dört hem de sekiz çekirdekli işlemcinin gösterimi yapılıyor.

Galaxy S4 ve Galaxy Note 3 gibi cihazların LTE destekli versiyonları Qualcomm Snapdragon işlemciyle çıkmış, ancak Türkiye gibi 4G’nin bulunmadığı pazarlar için Samsung Exynos işlemcili versiyonlar da üretilmiş ve piyasaya sürülmüştü. Anlaşılan aynı durum tekrarlanacak gibi görünüyor.

Ne var ki, aşağıdaki bağlantısını verdiğimiz sayfayı ziyaret ettiğinizde infografiğin değiştirildiğini ve Galaxy S5 ile ilgili özellikler içinde sadece dört çekirdekli işlemciden bahsedildiğini göreceksiniz. Anlayacağınız işlemci konusunda kafalar biraz karışık. Ancak Samsung Galaxy S5 piyasaya çıkmaya başladığında her şey netlik kazanmış olacaktır.

galaxy