5053873217 [email protected]

Onur Ünlü’nün 10 filmden oluşacak serinin üçüncüsü ‘İtirazım Var’, geçmişinde boksör olan imamın karanlık bir cinayet vakasını aydınlatma mücadelesini polisiye komedi tarzında anlatıyor. Filmde imamı ‘İsmail Abi’ Serkan Keskin oynuyor.

ismail abi

YÖNETMEN Onur Ünlü’nün yeni filmi ‘İtirazım Var’ın basın toplantısı önceki gün yapıldı. Çekimleri Kasımpaşa’da bir tersanede devam eden filmin setinde düzenlenen toplantıya oyuncular Serkan Keskin, Hazal Kaya, Umut Kurt, Öner Erkan ve Osman Sonant da katıldı. Türk sinemasında ilginç bir tarzı ilk kez deneyeceklerini vurgulayan Onur Ünlü’nün açıklamalarından önemli satır başları şöyle…

– Bir dedektif- imam hikayesi. Bir cinayet işlenir bunu çözmek bizim imama kalır. Bizde pek polisiye yapılmıyor. Daha çok komedi ve duygusal filmler çekiliyor.

– İmamın haricinde filmdeki herkesin şüpheli olduğu ‘itirazım Var’ bir orta – alt sınıf hikayesi.

– Milli Cihat diye bir şey var kafamda. Bu proje 10 filmden oluşacak. ‘Polis’ ile ‘Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi’ni çekmiştik, bu film serinin üçüncüsü.

– Her sene film çekiyoruz, eğlenceli oluyor, boş durup ne yapacağız sanki.

– Sırrı Abiyle (Sırrı Süreyya Önder) daha önce çalışmıştık. Selman Bulut karakteri öğrenciliğimden beri aklımda olan tipti. Zaman içinde gelişti.

– Filmimizin adı gibi Selman Bulut karakteri de itirazı olan bir imam. Çok bilindik imamlara benzemiyor. Enteresan bir adam. Antropolojiyle ilgilenmiş, bağlama çalan, eskiden boksör olan bir imam. Bunun için silahlardan ve şiddetten hazetmiyor.

– Dedektif din adamı hikayesi benim bulduğum bir şey değil. 100 senedir yazılıyor.

– İtirazım Var, 100’den fazla kopya ile vizyona girecek. Bu film için gişe beklentim “Allah ne verdiyse!”

– Herkes filminden para kazanmak ister önemli mevzu filmin seyredilmesi mevzusu.

– Polisiye film yapmak aruz vezniyle şiir yazmak gibi bir şey. Tür filmi çekmek gerçekten zor bir iş. Filmlerimde şiddeti dozunda kullanmayı severim.

– Çok şükür yazabiliyorum ve kendi hikayelerimi filme çekmeyi tercih ediyorum.

– Filmin bütçesi makul bir ölçüde. Zaten erkeğe maaşı sorulmaz.

İmam… İmamın kızı ve bir müezzin

– Serkan Keskin (Selman Bulut)

Selman Bulut adındaki imamı oynuyorum. Alışılmışınsprili tatlı bir adam. Kendi esprilerine gülen bir adam. Selman Bulut benim için bambaşka bir deneyim oldu.

– Hazal Kaya (Zeynep)

Güzel Sanatlar’da okuyan, Selman Bulut’un kızı Zeynep’i oynuyorum okuyorum. Hep Onur Ünlü’yle çalışmak istiyordum ama şimdi mahcup olurum diye korkuyorum.

– Umut Kurt (Efrahim)

Müezzini oynuyorum. Sanatla, heykelle uğraşan bir yandan caminin işleriyle Efrahim diye bir karakter. İçinde sürprizleri var, bu yüzden çok bahsedemiyoruz.