5053873217 [email protected]

Birleşik Arap Emirlikleri’nden Ortadoğu ve Amerika’ya yönelik yayın yapan MBC 4 kanalında yapımcılığını Zeynep Özek’in üstlendiği ‘Ekstra Turki’ programında bu hafta Hazal Kaya ile Sait Halim Paşa Yalısı’nda yapılan röportaj ekrana getirildi. İşte röportajdan satır başları:

– Çocukluğumdan beri ‘Hazal’ dedikleri için ‘Leyla’yı kullanmadım. Ama yurt dışında özellikle ABD ve Avrupa ülkelerinde çok zor oluyor onlar için ‘Hazal’ demek. ‘Leyla’yı kullanıyorum oralarda.

– Kaya, genellikle duygusal kararlar verdiğini, kendisine önerilen karakter ve hikâyeyi genel olarak sevmesi ve heyecanlanması halinde o teklifi kabul ettiğini bildirirken, yayından kaldırılan ‘A.Ş.K’ dizisi için, “İnsan arkadaşlarından ayrıldığı için üzülüyor. Başladığınız bir proje yarım kalmış oluyor. Arkadaşlarımdan ayrılıyorum ve iş bitti diye tabii ki burukluk oldu ama onun dışında hayat devam ediyor. İş sonuçta. Çok üzüleceğim bir şey değil” dedi.

– Arap dünyasında çok büyük ilgi gören ‘Aşk-ı Memnu’ dizisinde canlandırdığı ‘Nihal’, ‘Adını Feriha Koydum’ dizisinde ‘Feriha’ gibi masum ve iyi niyetli karakterleri canlandırdığını bu karakterlerden sonra son dizisi ‘A.Ş.K’ta ise canlandırdığı ‘Azra’ karakterinin Arap dünyasındaki izleyicilerine ters gelmiş olabileceğini ifade ederek, ‘A.Ş.K’ diğer karakterlerden daha kadınsıydı. Tabii ki ben büyüdükçe karakterlerimin yaşı da büyüyor” diye konuştu.

– Benim için önemli olan senaryonun bütünü. İyi bir işin neresinde ne oynadığınız değil o işin içinde olmanız önemli.

image

– Sağlıklı ve formda kalmanın yolu diyet ve spor. Ben hastalığım sebebiyle kilo almıştım. O hastalığa uygun beslenmeye başlayıp bir de spor yapmaya başlayınca bir anda gitmeye başladı kilolar.