5053873217 [email protected]

Skoda 2013 kışında birbirinden cazip kampanyalarla elindeki Yeti stoğunu hızlı bir şekilde bitirdi. Çek üreticinin planı Yeni Yeti’ye yer açmakmış ki Yeni Yeti dün itibariyle showroomlara gelmeye başladı.

yeti

Škoda Yeti, yeni yüzü ile, bir arazi aracına ilişkin ipuçları veriyor. Özellikle dev ön tamponun ve ortadaki çarpıcı gümüş koruma çıtasının hakim olduğu ön kısım, ŠKODA’nın güncel tasarım felsefesinin güçlü tarafını yansıtıyor.

Anahatları değişmese de ön panjur ve far tasarımı, aynalar ve bagaj kapağı ile yeni bir imaja kavuşan Yeti daha kaliteli bir görünüme sahip olmuş.

Yeni ön bölüm artık daha agresif çizgilere sahip olmasının yanında Bi-Xenon fara entegre edilen LED gündüz sürüş lambaları ile çok daha ayırt edici bir forma kavuştu.Yeniden tasarlanan ön far grubu, Yeti’nin saygınlık uyandıran tasarımının yanında dinamik ve çevik bir görünüm kazandırıyor.. Ön sis lambaları yeni Yeti ile birlikte dikdörtgen bir forma kavuşuyor ve ön tamponun aşağısında konumlanıyor.

Motor tipine bağlı olarak 6 veya 7 ileri DSGŞanzıman ,sürüş karakterinize uyum sağlayarak kesintisiz sürüş keyfi sağlar.

Škoda Yeti modelinde kullanılan olan Maxi-Dotekran ile sürüş istatistikleriniz ve otomobille ilgili sensörlerden alınan bilgiler anında ekranda.

Park işlemi sırasında konfor ve yönelim kolaylığı sağlayan Yeti akıllı park desteği, otomobilin herhangi bir engele göre gerçekleştirmek üzere olduğu harekete bağlı sesli ve görsel sinyaller veriyor. Böylece, geri vitesteyken ön tarafta bulunan engeller için gereksiz yere uyarı vermiyor. Yine de, park etmeyi mümkün olduğunca kolay hale getirmek için 2. nesil otomatik park pilotu seçeneği mevcut. Sistem, yan yana veya arka arkaya park etmiş araçlar arasında uygun bir park yeri seçerek parkı mümkün hale getiriyor. Paralel park yerinin araçtan 60 cm daha uzun olması yeterli.

Motor tipine bağlı olarak 5 veya 6 ileriManuel Şanzıman, keskin ve net vites geçişleri sağlıyor.

Skoda’nın çevreci motorlar üretme prensibine paralel olarak Yeti’de sunulan TSI ve TDI motorlar, ileri düzeyde yakıt verimliliği ve yüksek performansı bir arada sunuyor.Örneğin; 1.6 TDI 105 PS motorDSG şanzıman ile birlikte ortalama 5.0 litre yakıt tüketimiyle yüksek sürüş konforu ve performansı düşük yakıt tüketimi ile birleştiriyor.

YENİ YETİ’NİN FİYATI

Active  1.2 TSI 105 PS 51.900
 Ambition  1.4 TSI 122 PS DSG 63.900
 Ambition  1.6 TDI CR 105 PS Greenline 64.900
 Elegance  1.6 TDI CR 105 PS Greenline 71.900
 Ambition  1.6 TDI CR 105 PS DSG Green Tec (DİZEL OTOMATİK) 68.900
 Elegance  1.6 TDI CR 105 PS DSG Green Tec (DİZEL OTOMATİK) 75.900

 

 Model Metalik Renk (TL) Sunroof (TL)
 Yeni Yeti 1.350 4.000

* (Yeni Yeti’nin Sunroof fiyatı biraz fazla kaçmış sanki)