5053873217 [email protected]

Kuzey Amerika’nın bozkır, ova ve orman açıklıklarında yetişen, güzel çiçekli bir bitki türü olan ekinaseya uzun yıllardır sağlığa faydaları ile biliniyor. Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, ekinaseya köklerinin, Kızılderililer tarafından soğuk algınlığı, diş ve boğaz ağrısı, yara ve yanıklara karşı kullanıldığını belirtiyor.

ekinezya

Avrupa Bilimsel Bitkilerle Tedavi Birliği’nin ekinaseyanın tekrarlayan soğuk algınlığının tedavisi ve önlenmesinde kullanımını desteklediğini belirten Prof. Dr. Sezik, “Yapılan araştırmalar ekinaseyanın enfeksiyonlara karşı olan etkisinin yanında bağışıklık sistemini harekete getiren etkiye de sahip olduğunu göstermiştir. ” diyor.

Prof. Dr. Sezik, bağışıklık sistemini harekete geçiren etkisinden dolayı, bağışıklık sisteminin baskı altında tutulması gereken hastalık ve tedavilerde kullanılmaması gerektiği konusunda uyarıyor ve ekliyor, “Ekinaseya’nın piyasada bulunan ürünleri, üst solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanmama veya bu enfeksiyonları daha hafif geçirebilme, şikâyetleri azaltabilme amacıyla enfeksiyon sırasında veya koruyucu olarak kullanılmaktadır.”