5053873217 [email protected]

Gerçekleştirdiği atölye ve çalışmalarla sinemaya güç vermeyi hedefleyen YAPIMLAB kapılarını bu defa; “Çiçek Kahraman ile Post Prodüksiyon Yapımcılığı Atölyesi” için açıyor! Uzun metraj filmlerin post prodüksiyon aşamasının bütçelenmesi ve yönetimi çerçevesinde, sanatsal taviz vermeden zamandan ve maddiyattan tasarruf etmenin yollarını araştırmaya odaklanacak olan atölye; 23 Şubat’ta başlıyor!

Cicek Kahraman (2)

Zeynep Özbatur Atakan’ın kurduğu YAPIMLAB; sinemayla bağlantılı her alanda gerçekleştirdiği atölye çalışmaları ve seminerleriyle, sektöre ilgi duyan herkese ulaşmayı hedefliyor.

“Küçük Kıyamet”, “Ara”, “Ses” ve “Mavi Dalga” filmlerinin ödüllü kurgucusu Çiçek Kahraman’ın YAPIMLAB için tasarladığı “Post Prodüksiyon Yapımcılığı Atölyesi”; katılımcılarına kurgu akışı ve set ile koordinasyonu, görsel iş akışı (image workflow) ve görsel efekt, ses iş akışı (sound workflow), post prodüksiyon bütçelendirme, takvim ve kaynakları yönetme, telif hakları, filmin görsel ve ses teslim formatları konularında hem pratik, hem de teknik bilgi sağlamayı hedefliyor.

Gerçekçi ve detaylı hazırlanmış bir takvim ve bütçeyle, doğru takip edilen bir post-prodüksiyon sürecinin filmden taviz vermeden, emek, zaman ve para tasarrufu sağlayacağını göstermeyi amaçlayan “Post Prodüksiyon Yapımcılığı Atölyesi”; grup toplantıları, bireysel toplantılar ve derslerden oluşacak. Atölye, 10 haftaya yayılan programında; post-prodüksiyon sektöründeki teknik ve estetik koşulların getirdiği avantajları, dezavantajları ve bunları aşmanın yollarını ele alacak. Yapım ve post-prodüksiyon geçmişi olan katılımcılarına deneyimlerini paylaşma imkanı sunan atölye aynı zamanda; proje ile başvuranların bütçelerinin ve yöntemlerinin daha detaylı geliştirileceği interaktif bir platform olarak da işlev görecek.

Konuyla ilgilenen herkesin başvurusuna açık olan “Çiçek Kahraman ile Post Prodüksiyon Yapımcılığı Atölyesi”nde; atölyenin yapımcılığa giriş seviyesinde değil, uzmanlık seviyesinde ve deneyimi olmayanların zorlanabileceği içerikte olması nedeniyle başvurular arasında deneyim seviyesine göre bir dağılım gözetilecek.

“Çiçek Kahraman ile Post Prodüksiyon Yapımcılığı Atölyesi”; 23 Şubat 2014, Pazar günü başlayacak. Atölye, 10 hafta boyunca her Pazar günü 12:00-14:00 saatleri arasında YAPIMLAB’da gerçekleştirilecek.