5053873217 [email protected]

Beykoz Kundura Fabrikası’ndaki Karadayı seti son günlerde bir dram yaşıyor. Nazif Kara’nın idam kararı sadece izleyiciye değil, set ekibine de duygu dolu anlar yaşatıyor. Peki izleyici soruyor; Nazif Kara’nın hikayesi ne kadar gerçek, ne kadar senaryo?

Karadayi_Set_Fotograflari_146

Çetin Tekindor’un oyunculğu, duruşu, bakışı, şiirleri ve babacan tavırlarıyla ete kemiğe bürünen Nazif Kara, 3 sezondur evlerimize Karadayı dizisi ile konuk oluyor. Nazif Kara’yı vazgeçilmez yapan en büyük unsurları Çetin Tekindor barındırıyorsa da Kara’nın suçsuzluğu ve adalet karşısındaki dik duruşu da onu bu denli kıymetli kılıyor. 3 sezondur gitmesin, adaletin büyük kapısından özgür bir şekilde çıksın diye gözünün içine baktığımız Nazif Kara ise bu akşam yayınlanan Karadayı’da izleyenleri hayal kırıklığına uğratmayı başardı.

Nazif Kara’nın Kabadayı dizisindeki akıbeti ilerleyen bölümlerde belli olacak. Her ne kadar izleyiciyi çok ağlatacak bir sezon finali hayal edilse de gerçek hayatta Nazif Kara’nın varlığını sorgulamak da izleyiciye düştü. Senaryosunu Sema Ergenekon ve Erdem Canpolat’ın başarılı bir şekilde yazdığı Nazif Kara’nın hikayesi tamamen kurgusal. Ekip, dizide 1970’li yıllarda geçen bu hikayenin gerçekte yaşanmadığını söylüyor. Senaristler, Çetin Tekindor’un bu başarılı oyunculuğuyla da uzun süre bu sorulara yanıt vermek zorunda kalacak gibi görünüyor.

 

e, sadece set demek haksızlık olur. Orası tam anlamıyla 1970’lerden fırlamış bir mahalle. Vezneciler Mahallesi… Zaten dizi, 1970’lerde geçiyor. Ekip, üç aydır 4 bin 600 metrekarelik alanı, eski Süleymaniye ve Balat’a çevirmek için uğraşıyor. Sete adım atar atmaz Dost Berber, İsmet Fırın, Terzi Nurhayat’ın dükkanlarının olduğu bir sokak karşılıyor bizi. Ve Kostas Kundura… Zaten hikaye de Kostas Kundura’nın sahibi Nazif Kara’nın ailesinin etrafında dönüyor. Çetin Tekindor’un canlandırdığı Nazif Kara’nın oğlu Mahir, ki kendisini Kenan İmirzalıoğlu canlandırıyor, mahallenin delikanlısı… Aile Karadenizli. Haksızın karşısında duran, haklı için savaşan ‘delikanlı’ insanlar. Bu yüzden düşmanları da çok. Çetin Tekindor, sette siyah takım elbisesi ve tespihiyle tam bir janti. Zaten mahalledeki lakabı da Nazik Nazif. Ama bir yandan da ağır bir kabadayı. Hani “Merhaba,” demeye çekineceğiniz insanlardan… Ben çekiniyorum ama “Merhaba,” diyorum. Çok sıcak karşılıyor bizi. İstediğimiz gibi fotoğraf çekmemize izin veriyor ama prensip kararı gereği tek kelime konuşmuyor. “Gücenmiyorsunuz bana değil mi?” diyecek kadar da kibar. Gücenmiyoruz elbette.