5053873217 [email protected]

2014’ün 5 dalda OScar Adayı filmi Nebraska uzak kıtanın soğuk eyaletinden içinizi ısıtacak, ömür boyu unutulmayacak bir film. Daha çok “babalar ve oğullar” tarafından ayrı bir yere konumlandırılacak olan film kendi içinde Subaru Outback ile çıkılan hiç sıkmayan bir yol hikayesi de barındırıyor. Bozkırda gökyüzünün ve ufkun büyüleyici manzaraları eşliğinde unutulmaz hikayeler anlatıyor. Büyük ülkenin küçük insanları ve doğdukları yerde ölenlerin yıllarca değişmeyen hayatlarında, gündelik yaşamlarında bir molalalık konaklama fırsatı vermiş yönetmen.

Özellikle babanız belli bir yaşa gelmişse ve geçen yıllara rağmen aranızda hala eksik bir şeyler kaldığını düşünüyorsanız yalnız olmadığınızı hissedeceksiniz. Bu film size hala babanızla yaşayabilecek   yeni maceralar olduğunu gösterecek. Babanızı ne kadar tanıdığınız sorgulatıp belki onunla bir kere daha tanışmanızı sağlayacak. 

Filmde yaşlanmakta olan alkolik baba Woody Grant, piyangodan büyük ödülü kazandığını öğrenerek ödülünü almak için Montana’dan Nebraska’ya doğru uzun bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Ailesinden kimse söylediklerini ciddiye almasa da yirmili yaşlardaki oğlu pek de istemeyerek bu yolculuk esnasında babasının yanında yer almaya karar verir.

Sideways ve The Descendants filmlerinin senaryolarıyla iki Oscar ödülü kazanan yönetmen Alexander Payne’in yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Bruce Dern, Bob Odenkirk ve Will Forte paylaşıyor.

Filmin siyah beyaz olması da içinde yaşlı insanların anlatılması da gözünüzü korkutmasın. İnanılmaz keyifli ve akıcı bir hikayeye, dinamik bir çekim tekniğine sahip film su gibi akıp gidiyor. Yüzünüzde hoş bir tebessüm ve huzurla “İyi ki izlemişim” diyorsunuz.

nebraska