5053873217 [email protected]

Eskiden Apple’ın İ’si yoktu. Piyasaya sürülmesi 16 yıl olan iMac ve hemen ardından geliştirilen iPod, iPhone ve iPad; şimdi ise iTV, iWatch v.s. Apple’ın yeni nesil ürünlerini satarken “sade” ve “özel tasarım” cümleleri kullandığını sıkça duymuşsunuzdur. İsimlerin akılda kalıcı olması için cihazın adını veren Apple, başına da “i” harfini getirmiş.

apple2

Tüm cihazlarının başında yer alan “i” harfi 1997’lere dayanıyor. iMac’i geliştiren ve piyasaya süren Steve Jobs, iMac için “BuMachintosh’un basitliği ve internetin zevkli evliliği. Bu tam anlamıyla bir Mac ve her şeyi yapabiliyor. En önemli özelliklerinden bir tanesi de 10 dakika içinde sizi sınırsız bilgi diyarı olan internete bağlıyor. Daha önce bir bilgisayar kullanmanıza bile gerek yok.”Cümlelerini kullanmıştı.

Tahmin ettiğiniz üzere, Apple’ın cihazlarının önünde bulunan “i” harfi, “İnternet”i vurguluyor. “İnternet’e bağlanabilen Machintosh” anlamına gelen iMac’i iPhone/iPod/iPod da takip ediyor. Peki bu ayrıntı dikkatinizi çekmiş miydi? Anlamını biliyor muydunuz?