5053873217 [email protected]

Opel, 1.6 dizel 136 ve 110 bg’lik iki ayrı güce sahip yeni nesil motorunu mart ortasından itibaren Astra ailesinde yollara çıkarıyor.

opel astra sedan

Yeni nesil 1.6 litrelik turbo beslemeli dizel motor, 136 beygirgüç ve 320 Nm. tork üretiyor. 100 km.’de 3,9 lt. yakıt tüketimine ve 104 g/km emisyon değerine sahip dizel motor hatchback, sedan ve Sports Tourer model Astra’larda kullanılacak. 110 beygirgücündeki motor seçeneği ise ST versiyonda sunulmayacak.

BU YIL İÇİNDE  TÜRKİYE’DE

Mart ayının başında ilk kez Cenevre’de tanıtılacak yeni dizel motorlara sahip Astra’lar Türkiye’ye mart ayı ortasında gelmeye başlayacak ve nisan ayı başına kadar tüm Opel bayilerine ulaşmış olacak. Yani yeni motor ailesi Avrupa ile aynı günlerde Türkiye’de de satışa çıkacak.

Öncelikle 136 bg’lik motor seçeneğinin ithal edimeye başlayacağını, 110 bg seçeneğinin ise sonbaharda yollara çıkacağını belirtelim.
Düşük güç üniteli bu seçenek Avrupa’da nisan ayında Astra HB ve sedan modellerde piyasaya çıkacak ama Türkiye’ye gelmesi yılın son çeyreğini bulacak.

OPEL’İN YENİ 1.6 LT DİZEL MOTORLARININ TEKNİK BİLGİLERİ

Opel Astra’da göreve başlayacak yeni dizel motorlar 1.7 litrelik dizel motorların yerini alıyor. Tamamen yeni bu motor ailesi alüminyum turbo ünitenin değişken performans düzeylerine sahip.

Opel’in yeni nesil dizel motoru, Euro 6 emisyon standardına uyumuyla en temiz dizel olarak nitelendiriliyor. Motor, optimize edilmiş parça tasarımıyla gürültü ve titreşim üretiminde sınıfının en iyisi. Motorun güçlü ve temiz performansına yüksek basınçlı common rail sistemi, zayıf NOx giderici egzoz son işlemi (LNT) ve kapalı çevrim yanma kontrolü özellikleri de eklenmiş. Güçlü tepki sağlayan VTG (değişken türbin geometrisi) turbo şarjıyla birlikte bu özellikler motorların temel teknik unsurlarını oluşturuyor.

Motor 320 Nm’lik maksimum tork üretiyor. Bu değer, önceki 130 b’glik 1,7 litre motordan yüzde 7 daha iyi. Ayrıca yakıt verimliliği de geliştirilmiş ve CO2 emisyonları düşürülmüş. 100 km’de 3,9 litrelik yakıt tüketimiyle oldukça iddialı. Bu nedenle Astra 1.6 CDTI motor Almanya’da A+ enerji tasarrufu etiketine sahip.