5053873217 [email protected]

Aileler büyüdükçe ihtiyaçları da büyüyor. Compact karoserli MPV’ler ailelerin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalabiliyor. Bu durum Mercedes-Benz’in  sekiz kişilik modeli V Serisi gibi melez segömentlerin ortaya çıkışına da zemin hazırlıyor.

MERCEDES V
Viano’nun yerini alacak olan V Sınıfı, ilk bakışta Mercedes-Benz’in yeni tasarım dilini yansıtıyor. V Sınıfı ayrıca bu sınıfta bir ilki gerçekleştirerek tamamen LED farları opsiyonel olarak müşterilere sunacak.
V Sınıfı fonksiyonellik anlamındaysa geniş iç hacmine ve sunduğu farklı oturma düzenlerine güveniyor. V Sınıfı’nın kabininde standart olarak iki sıra halinde birbirinden bağımsız dört koltuk bulunuyor. Ancak istenirse iki sıra koltuğun arasına masa yerleştirmek mümkün. Diğer yandan her sırada üç kişilik bank şeklinde koltuk da konumlandırılabiliyor.

Mercedes V Sınıfı, yeni E Sınıfı ve S Sınıfı’nda kullanılan elektronik destek sistemlerini ödünç almış. Birçok sürüş desteği ve konfor sistemi arasında; sürücünün uykulu ve yorgun olduğunu fark ederek uyarı veren Attention Assist (Dikkat Desteği) ve aracın gövdesini güçlü rüzgârlarda stabilize eden (Crosswind Assist) Yan Rüzgâr Desteği standart olarak sunulacak.

V Sınıfı ilk etapta, kendini A Sınıfı’ndan S Sınıfı’na kadar her modelde kanıtlamış 2.1 lt dört silindirli turbo dizel motorla yollara çıkacak. Bu motor, V Sınıfı’nın kaputu altında iki farklı güç seçeneğiyle görev yapacak. Bunlardan 163 HP güç ve 380 Nm tork üreten ve V220 CDI logosuyla satışa sunulacak dizel versiyon, 149 g/km emisyon değeri ve 5.6 lt/100 km’lik ortalama tüketim değeriyle sınıfında liderliğe oynuyor.V250 BlueTEC versiyonuysa 187 HP güce ve 440 Nm torka sahip. Bu motora yedi ileri 7G-TRONIC PLUS otomatik şanzıman eşlik ediyor. Yüksek hızlanmaların gerektiği noktalarda “over-torque” özelliğiyle birlikte V250 BlueTEC, maksimum 201 HP güç ve 480 Nm torka ulaşıyor.Mercedes V Sınıfı, mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilendikten sonra caddelerdeki yerini alacak.