5053873217 [email protected]

Efsane dizi Knight Rider’da Micheal Night Kit’i saati ile çağırıp komutlar veriyordu. Bir haya daha gerçek oldu.

İlk olarak Las Vegas’ta düzenlenen Müşteri Elektronik Fuarı 2014 (CES) kapsamında bir araştırma prototipi olarak tanıtılan Samsung Galaxy Gear ile hayata geçirilen BMW i Remote uygulamasıyla sürücülerin araçları ile ilgili uzaktan bilgi sahibi olabilmesi ve kimi özelliklere uzaktan kumanda edebilmesi sağlanıyor. Entegre SIM kart özelliğiyle BMW i3, dünyada ilk kez elektrikli bir otomobilde eksiksiz ağ bağlantısı sunan model olarak adını otomotiv tarihine de yazdırmış olmasıyla dikkat çekiyor.

gear bmw

Elektrikli otomobil anlayışına yepyeni bir boyut katan BMW i markasının BMW i3 modeli, sunduğu çevreci özellikler kadar teknolojik yönleriyle de ön plana çıkmaya devam ediyor. BMW tarafından geliştirilen BMW i Remote araştırma uygulaması sayesinde kullanıcılar Samsung Galaxy Gear cihazına göz attıklarında yalnızca saat bilgilerini değil, aynı zamanda BMW i3’ün elektrik enerjisine göre kalan menzilini, kalan batarya şarj miktarını ve tüm hareket saatlerini de görebilecekler.

Samsung Galaxy Gear’in dokunmatik ekranı üzerinde uygulama tarafından gönderilen şekillere tıklandığında, BMW i’ye özgü renk ve stilde sunulan detaylı bilgileri içeren bir alt menüye ulaşılıyor. Diğer bir alt menü de kullanıcıyı BMW i Remote Uygulaması tarafından sunulan veriler aracılığıyla kapılardan, camlardan veya cam tavandan herhangi birinin açık olup olmadığı gibi konular ve otomobilin mevcut durumu hakkında bilgilendiriyor. Bu araştırma uygulaması, kullanıcıların navigasyon hedeflerini otomobillerine yollamalarını ve otomobilin iç sıcaklığını ayarlayabilmelerini mümkün kılıyor ve Samsung’un ses tanıma sistemi S-Voice aracılığıyla sesli komutlar kullanılması seçeneğini sunuyor. Tüm bu özelliklerin desteğiyle akıllı kol saati, bilgileri hızlı, doğrudan ve gerçek zamanlı olarak sürücüye sunabiliyor.

Kaynak: turkeycarblog