5053873217 [email protected]

Mobil Dünya Kongresi’ne az kaldı ve bu etkinlikte uzun zamandır dedikodusu yapılan, Normandy veya Nokia X adlarıyla anılan Android telefonunun tanıtılması bekleniyor. Son olarak bu telefon Vietnamlı bir alışveriş sitesinde görülmüştü. Bunun hemen ardından @evleaks yeni bilgilerle takipçilerinin karşısına çıktı.
image

Popüler dedikodu kaynağının geçtiği tweet’e göre Nokia X’te 1 GHz çift çekirdekli işlemci, 4 inç 800 x 480 piksel çözünürlüklü ekran, 512 MB RAM gibi başlıca teknik özellikler bulunacak. Vietnamlı sitenin listelediği özelliklerle uyuşan bu unsurlar Nokia X’in giriş seviyesi telefon olacağını doğruluyor.

Ayrıca @evleaks’in mesajında telefonun 4 GB dahili hafıza ve microSD genişleme kartı yuvası; 5 megapiksel arka kamera ve 1500 mAh kapasiteli batarya gibi özelliklere sahip olacağı da belirtildi. Nokia Mağaza’nın yüklü geleceği telefonda çeşitli üçüncü taraf uygulamaların da bulunacağı iddia edildi. Altı farklı renk seçeneği ve çift SIM kart desteği de mesajdaki diğer unsurlar arasındaydı.

Nokia X hakkında duymadığımız tek şey fiyatı ve piyasaya ne zaman sunulacağı. Bu gibi detayların önümüzdeki ay düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde resmiyet kazanması bekleniyor. O zaman gelişmekte olan ülke pazarlarına hitap edecek bu telefonla ilgili her şey kesinleşmiş olacaktır.

Fiyatının son derece ekonomik olacağı söylenen cihaz için 200eu sınırı öngörülüyor.