5053873217 [email protected]

Honda ilk olarak anavatanında gün yüzüne çıkardığı yeni Jazz’ı, şimdi de Amerikan pazarına sunuyor.
Küçük sınıfın en kullanışlı modelleri arasında başı çeken Honda Jazz’ın üçüncü nesli ilk olarak Japonya’da Fit adıyla ortaya çıkmıştı. Japon marka Meksika’daki 200.000 araç üretme kapasitesine sahip fabrikasında üreteceği yeni Jazz’ı, şimdi de Amerikan pazarına sunmaya hazırlanıyor. Akıllı katlama mekanizmalı arka koltukları, yüksek yapısı, geniş kabini ve başarılı görüş açılarıyla küçük sınıfın MPV karakterli oyuncuları arasında yer alan Honda Jazz, ilk iki nesli gibi MPV tarzına sadık kalmış.

JAZZ

Güncel Jazz’ın hibrid versiyonunda özel bir ön ızgaraya yer verilirken, diğer tüm versiyonlar aynı ön ızgaranın yer alacağı açıklandı. Arka tasarımında radikal değişikliklerin yapıldığı yeni Jazz’da, markanın SUV temsilcisi CR-V’nin yeni neslini hatırlatan stoplar dikkat çekiyor.

Güncel modele göre basitleştirilmiş kokpitte çıkıntılı ve düz ön konsola yer verilirken, akıllı arka koltuklardan da vazgeçilmemiş. 1.3 lt 100 HP ve 1.5 lt 132 HP benzinli ile bir hibrid motor seçeneğinin sunulacağı yeni Jazz’da en radikal değişiklik hibrid sisteminde yapılmış. Bundan önceki nesilde sadece elektrikli olarak yol alamayan Jazz, yeni neslindeyse sadece elektrik enerjisiyle yol alabiliyor. Honda Jazz Hybrid’in Japonya’daki normlara göre açıklanan ortalama yakıt tüketimi ise 2.7 lt/ 100 km.

JAZZ2

Markanın çift debriyajlı otomatik şanzımanın görev yaptığı ilk model olan Jazz Hybrid’in ortalama yakıt tüketiminin bir önceki hibride göre yüzde 35’ten fazla düştüğü iddia ediliyor. Bir önceki modelden hem daha performanslı hem de daha ekonomik olduğu açıklanan Yeni Jazz, selefine göre 26 kg daha hafiflemiş.