5053873217 [email protected]

Audi, Las Vegas’ta gerçekleştirilen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda tanıttığı üçüncü nesil TT’nin iç mekanından sonra, Detroit Otomobil Fuarı’nda da yeni TT’den ipuçları veren kompakt crossover’ını tanıttı.

tt
Resmi olarak tanıtımı gerçekleştirilen Audi Allroad Shooting Brake Concept, dört kişilik bir kompakt crossover olarak tasarlanmış. Alman markanın E-Tron adını verdiği hibrid motorla kaputunun altını donattığı bu konseptte, 2.0 lt’lik dört silindirli TFSI motor 292 HP güç üretecek.40 ve 85 kW’lık iki adet elektrikli motorla desteklenen motorun toplam gücünün 408 HP ve maksimum torkunun da 650 Nm olacağı açıklandı.

Aracın 0-100 km/s akselerasyonu ise 4.6 sn gibi çok iddialı bir rakam… 250 km/s maksimum hızla sınırlandırılan Allroad Shootin Brake’ın ortalama yakıt tüketimi ise 1.9 lt / 100 km olarak açıklandı. Audi’nin artık efsaneleşen Quattro isimli dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan Allroad Shootin Brake, sürüş zevki için bütün unsurları bünyesinde barındırmışa benziyor.

Las Vegas Tüketici Elektroniği Fuarı’nda tanıtılan yeni nesil MMI olarak adlandırılan 12.3 inçlik dijital gösterge panelide, konseptin getirdiği bir başka yenilik olarka göze çarpıyor. Dış tasarımında üçüncü nesil TT’den çok fazla iz taşıdığı tahmin edilen aracın, full LED’li ön farları ve 19 inçli alüminyum jantları ilk göze çarpanlardan.