5053873217 [email protected]

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla 18 Ocak 2014 Cumartesi günü İzmirlilerle buluşacak dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’a sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

FAZIL SAY

AASSM’de Serenad Bağcan’la birlikte sahneye çıkacak Say’ın öğrenci 5, tam 10 liradan satışa sunulan biletleri kapışıldı. Hem gişeden hem de internetten bilet satın alma imkanına sahip olan müzikseverler, 15 dakika gibi çok kısa bir sürede tam biletleri tüketti. AASSM yetkilileri, konser için 838 biletin satışa sunulduğunu açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fazıl Say için gelen talepler üzerine, konseri bilet bulamayanların da izleyebilmesi için tıpkı New York Filarmoni Orkestrası konserinde olduğu gibi AASSM’nin dış mekanına büyük led ekran ve 500 kişilik oturma düzeni kurma kararı aldı.

Tweetle teşekkür etti

Fazıl Say, konser biletlerinin kısa sürede satılmasına ilişkin Twitter hesabından yayımladığı şu mesajla teşekkür etti:

“İlgiye teşekkür ederim. İzmir’e Mart ve Nisan aylarında tekrar geleceğim. 18 Ocak biletleri hemen bitti. Bu durumu en iyi şekilde telafi edeceğim.”

Serenad Bağcan’ın vokaliyle eşlik edeceği ‘İlk Şarkılar’ başlıklı konserde, Fazıl Say ilk olarak George Gershwin’in ‘Rhapsody in Blue Summertime’ adlı bestesini seslendirecek. Programda, ‘Kara Toprak’, ‘Bodrum’, ‘Paganini Jazz’, ‘Alla Turca Jazz’, ‘Memleketim’, ‘Düşerim’, ‘Bu Kekre Dünyada’, ‘Dört Mevsim’, ‘Akılla Bir Konuşmam Oldu’, ‘Sardunyaya Ağıt’, ‘Sordum Sarı Çiğdeme’, ‘Efkarlanırım’, ‘İstanbul’u Dinliyorum’, ‘İnsan İnsan’ adlı eserler yer alacak.