5053873217 [email protected]

Samsung Galaxy S5 bu yılın büyük merakla beklenen cihazları arasında başta geliyor. SamMobile sitesi de bu cihazla ilgili birkaç ilginç detay paylaştı.

samsung-galaxy-s4-inceleme-00021

Sitenin haberien göre Samsung, Galaxy S5′in hem metal hem de plastik versiyonlarını çıkaracak; tıpkı plastik iPhone 5c ve metal iPhone 5s’i piyasaya süren Apple gibi. Metalden yapılmış Galaxy S5 modelinin 800 avro, plastik modelin ise 650 avro civarında fiyata sahip olacağı söyleniyor. Ekran büyüklüğü de 5.25 inç olarak veriliyor.

S5

Söz konusu ekran Super AMOLED olacak ve 2560 x 1440 piksel çözünürlük taşıyacak. Piyasaya çıkacağı ülkeye göre Exynos 6 veya Snapdragon 805 işlemci seçenekleriyle sunulacak olan cihazda 16 megapiksel kamera, ön kamera ve Android 4.4 KitKat gibi özelliklerin de bulunması bekleniyor. RAM, pil kapasitesi, arka kamerada optik görüntü sabitleme sistemi gibi detaylar paylaşılmamış.

Samsung’un mobilden sorumlu idari başkan yardımcısı Lee Young Hee, daha gelişmiş işlevlere ve hafif tasarıma sahip bir Gear takipçisinin Galaxy S5 ile çıkacağını söylemişti. Ayrıca Young Hee Galaxy S5′te göz takip teknolojisinin bulunması için de çalışmalar yapıldığını kaydetmişti. Ancak söz konusu özelliğin Galaxy S5′in çıkışına yetişip yetişmeyeceğine dair detay paylaşmamıştı.

@evleaks bu ayın başlarında Samsung’un yeni kullanıcı arayüzü üstünde çalıştığına dair ipucuyla birlikte üç farklı ekran görüntüsü paylaşmıştı. Bu kullanıcı arayüzünün Galaxy S5 ile birlikte çıkış yapması bekleniyor.

Galaxy S5′in mart ayında Londra’da düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılacağı tahmin ediliyor. Hemen ardından nisan ayında da dünya çapında piyasaya çıkışlar başlayacak. SamMobile sitesine göre, Galaxy S5 mini mayıs ayında, Galaxy S5 Zoom da haziran ayında çıkacak.