5053873217 [email protected]

Dört taraf programında Nazlı Ilıcak programa konuk olan Abdülkadir Selvi için operasyonel gazetecilik yapıyorsun ifadelerini kullanınca ortalık karıştı.

4BİRTARAF

Nagehan Alçı, Ilıcak’a sert tepki gösterdi ve ben adaletin yanındayım diyerek Selvi’yi korudu. Sonrasında ise Nazlı Ilıcak’ın ben 28 Şubat’ta dik durdum açıklamalarına yönelik olarak evet o gün askeri vesayete karşı dik durdun ama bugün başka vesayetlerin kucağına oturdun ifadelerini kullandı.

“OPERASYONEL GAZETECİLİK” SÖZÜ TARTIŞMANIN FİTİLİ OLDU

CNN Türk’te yayınlanan Dört Bir Taraf programında yine Nagehan Alçı ile Nazlı Ilıcak arasında tartışma yaşandı. Programa Altan Öymen’in yerine katılan Abdülkadir Selvi ile Nazlı Ilıcak arasında ‘Operasyonel gazetecilik’ tartışması çıktı.

“GERÇEĞE AYKIRI DAVRANIYORSUNUZ” ÇIKIŞI

Ilıcak, Selvi’nin “15 ay önce soruşturma tamamlanmış neden bugün bekleniyor” şeklindeki tezi üzerine “Operasyon 14 ay önce bitmedi, 52 gün önce teknik takip bitti. Gerçeğe aykırı konuşuyorsunuz” dedi. Selvi’nin “Başsavcı Turan Çolakkadı’nın açıklamalarına ne diyorsunuz?” çıkışı üzerine Ilıcak “Operasyonel davranıyorsunuz. Lütfen bunu yapmayın” dedi.

“SEN AVUKATI MISIN?” TEPKİSİ

Ilıcak’ın bu sözleri üzerine öfkeyle söze giren Nagehan Alçı, “Siz kendi yaptıklarınız hakkında başkalarını suçluyorusunuz” dedi. Ilıcak’ın “Sen neden karışıyorsun, Abdülkadir Bey’in avuklatı mısın” dedi. Alçı ise “Karışırım, ben adaletin yanındayım” dedi.

ILICAK SÖZLERİNİ DÜZELTTİ

Moderatörlüğü üstlenen Kadri Gürsel tartışmaya son verdi. Ilıcak ise programın ilerleyen bölümlerinde Selvi için söylediği “operasyonel gazetecilik” sözlerini düzeltti ve “Tamam operasyon yapmıyorsun ama yapılan operasyona farkında olmadan hizmet ediyorsun” dedi.

“VESAYETİN KUCAĞINA OTURDUN”

Nazlı Ilıcak, “Ben 28 Şubat döneminde dik durdum, vesayete karşı çıktım” deyince Nagehan Alçı “Siz o dönem askeri vesayete karşı çıktınız ama bugün başka bir vesayetin kucağına oturdunuz” dedi.

“KARA PROPAGANDA YAPIYORSUN”

Alçı’nın bu sözlerini duymayan Ilıcak, ilerleyen dakikalarda kendisine gelen uyarı üzerine bu sözlere tepki gösterdi ve Alçı için “Kara propaganda yapıyorsun” dedi.