5053873217 [email protected]

Audi Q3, geçtiğimiz yıl tanıtılan konsept versiyonunun ardından bu yıl Detroit Otomobil Fuarı’nda üretilen modeli tanıtacak. BMW X1 ve Mercedes GLA’nın en önemli rakibi olacak olan modelin sınıfı 2014’ün en hareketli rekabetine sahne olacak.

Q3

2014 Detroit Otomobil Fuarı’yla birlikte görücüye çıkmaya hazırlanan ve BMW X1, Mercedes GLA gibi SUV’ların doğrudan rakibi olacak olan Audi Q3’ün lansmanından önce bazı özellikleri ve fotoğrafları yayınlandı.

Dış tasarım olarak 2012 yılındaki Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Q3 Vail konsept modeliyle oldukçaönemli benzerlikler taşıyan yeni Q3 aynı zamanda büyük abisi Q7 ile de benzer bir tasarımla karşımıza çıkıyor.

 

Düşük tavan çizgisi ve Coupe tarzındaki görünümüyle dikkat çeken yeni SUV’un kaput ve bagaj kapağında alüminyum kullanılmış. Standart olarak 18 inçlik jantlarla sunulacak olan Q3’te LED ön ve arka farlara yer verilmiş.

200 beygirgüç üreten 2 litre hacimli motoru 6-ileri otomatik şanzımanla kombine edilen Q3’te dört çeker özelliği opsiyon olarak sunulacak. Standart olarak yeni Q3’ler önden çeker olacak.

 

Audi yeni SUV’una dair kabin özelliklerini ve fiyatını henüz saklı tutuyor.