5053873217 [email protected]

Otomobil pazarının son yıllardaki parlayan yıldızı SUV’lar, küçük hacimli motor seçenekleriyle birlikte payını artırmaya başladı. Bu durumun farkında olan markalardan Ford da SUV modeli Kuga’yı yeniledi ve en fazla aranan özelliklerini bir araya getirdi. Küçük hacimli turbo motoru, otomatik şanzımanı ve 4 tekerlekten çekiş sistemiyle dikkat çeken yeni Kuga, otomobillerde yeni yeni görmeye başladığımız teknolojik donanımlarıyla da öne çıkıyor.

İÇ MEKAN YABANCI DEĞİL

Yeni tasarımıyla daha sportif bir görünüme kavuşan Kuga, dev hava girişleriyle desteklenen tamponu, LED gündüz farları ve çekik farlarıyla pazarın en şık üyelerinden biri haline gelmiş. Sportif çizgiler profil ve arka tasarımda da kendini gösteriyor. Özellikle çift egzoz çıkışı ve geniş bagaj kapağı araca karakteristik bir görünüm sağlıyor.

Aracın iç mekanına geçildiğinde, bir Ford ile karşı karşıya kalındığı hemen belli oluyor. Bolca tuşa ev sahipliği yapan orta konsol, markanın diğer modellerinden tanıdık. Etli direksiyon simidi ve orta konsola entegre vites kolunun ergonomisi başarılı. İç mekanda sunulan işçilik ve malzeme kalitesi üst seviyede. Ön ve arkada baş ve diz mesafesi sorunu bulunmuyor.

1.6 LİTRE ECOBOOST

Araçta kullanılmaya başlanan 1.6 litrelik EcoBoost motor, sessiz ve sarsıntısız çalışma karakteriyle araçla uyum içerisinde. Turbo beslemeli benzinli ünite, 182 beygir güç ve 240 nm tork üretiyor. 4 tekerlekten çekiş sisteminin de katkısıyla ağırlık 1682 kilogramı buluyor. 6 ileri tam otomatik şanzımanla kombine edilen motor, aracı 0’dan 100 km/s sürate 9.7 saniyede ulaştırıyor. Saatte 200 kilometre hıza kadar nefesi kesilmeyen motor, devir bandına iyi yayılan tork sayesinde ara hızlanmalarda da beklentileri karşılıyor.

KUGA

Yol tutuş yeteneği benzerle-rinden iyi olan araç, asıl farkı net tepkiler veren direksiyonuyla elde ediyor. Şanzımanın vites geçişleri yumuşak ve performanslı kullanımda da bu tavrını koruyor. Fabrika verilerine göre ortalama tüketimi 7.7 litre olan araç, normal kullanımda 9.1 litrelik değeri tutturuyor. Bu rakam 4X4 sistemi ve otomatik vites düşünüldüğünde ortalamalar dahilinde olsa da fabrika verilerine ulaşmak zor.

Araçta sunulan donanımlar arasında akıllı bagaj kapağı gibi ilgi çekici olanlar da var. Bu donanım sayesinde, anahtarı cepten çıkarmadan bagaj kapağını açmak mümkün oluyor. Bunun içinse ayağınızı arka tamponun altında gezdirmeniz yeterli oluyor. Opsiyon listesindeyse şerit takip sistemi, şeritte kalma yardımcısı, aktif şehiriçi güvenlik sistemi, kör nokta uyarı sistemi, otomatik uzun farlar gibi üst düzey güvenlik donanımları sunuluyor.