5053873217 [email protected]

Android yüklü Normandy isimli Nokia cihazının yüksek çözünürlüklü ekran görüntüleri,  @evleaks tarafından yayınlandı.

ANDROID NOKIA

Windows Phone 8 ile eski günlerine dönmeye çalışan Nokia firmasının, bir süredir Android işletim sistemine sahip bir cihaz üzerinde çalıştığı konuşuluyordu. Normandy kod isimli bu cihazın düşük çözünürlük ekran görüntüleri daha önce @evleaks tarafından sızdırılmıştı.
Sızıntı devi bugün Nokia Normandy’nin yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını paylaştı. Android yüklü Nokia Normandy’de dikkat çeken ilk unsur sanal geri tuşu oldu. Windows Phone 8 cihazlarında sanal navigasyon tuşlarını kullanmayan firma, Android yüklü Normandy cihazında sanal geri tuşuna yer vermiş.

Adım adım gerçeğe dönüşen Nokia-Android flörtü gerçekleşirse Nokia fanatikleri bir hayli öfkelenecekler. Kendi işletim sistemini tam da N9 ile oturtmuşken radikal bir kararla çöpe gönderen ve yılların birikimi MeeGo’yu bir kalemde silen, dönemine göre bir türlü popüler olamayan Windows Mobile’ın sancılı günlerinde acı çeken Nokia, çareyi iş ortağı Microsoft’a hisse devrinde bulmuştu. Windows Mobile’ın popülerleştiği dönemde şirketi devralan Microsoft bir de Androidli Nokia ile piyasaya girerse büyük paralar kazanması işten bile değil.

Ancak bu durumda Microsoft’un yaptığının ne kadar etik olacağı uzun bir tartışmanın da devamı olacaktır. Apple’ın kurucusu Steve Jobs hayatını anlattığı kitabında tam da buna uygun bir Bill Gates profili sunmuştu.