5053873217 [email protected]

Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşunu anlatan Ertuğrul Gazi dizisinin yapımcısı Özkan İpek, Mevlana rolü için gelmiş geçmiş en iyi oyuncalar arasında gösterilen 2 Oscarlı Robert de Niro’ya teklif götürdü. De Niro “Evet” derse bir bölüm için 700 bin dolar alacak.

robert-de-niro

SENARYOYU NEW YORK’A YOLLADI

GEL ne olursan ol gel Robert De Niro olsan da gel! Türkiye’de bir dizide rol alacak! TRT 1’de yayınlanacak Ertuğrul Gazi dizisinin yapımcısı Özkan İpek, dizideki Mevlana rolü için 2 Oscarlı usta oyuncu De Niro’ya teklif götürdüğünü söyledi. Şirketi Duka Film’in birçok bağımsız filmi Türkiye getirdiğini belirten İpek, Amerika’daki yapım şirketleriyle bağlantısını kullanarak De Niro’nun menajeriyle bağlantı kurup ve dizinin senaryosunu yolladı.

DE NİRO’NIN YEVMİYESİ 100 BİN DOLAR

ROBERT De Niro’nun günlük çekim ücretinin 100 bin dolar olduğunu öğrendiklerini belirten Özkan İpek, Mevlana’lı bölümün bir hafta sürmesi planlanan çekimleri için ünlü sanatçıya 700 bin dolar ödemeyi gözden çıkardı. 400 kişilik Kayı Boyu’ndan kurulan ve 600 yıl hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş öncesindeki sosyal yaşamı ve felsefesini konu edinecek olan dizide rol alacak yerli oyuncular için de ünlü isimlerle görüşmeler devam ediyor.

BÜLENT İPEK / HT MAGAZİN