5053873217 [email protected]

Son yıllarda piyasaya sürdüğü Android cihazlar ile eski parlak günlerine yavaş yavaş dönen SONY iş ortağı Ericsson’un parlak gğnlerini yakalamış durumda. Bunun la yetinmek istemeyen Japon teknoloji devinin 5 yıllık planları içinde ilk 3’de olmak var. Bu amaçla Sony, Windows Phone pazarına giriş yapacak. Güvenilir teknoloji sitelerinden The Verge’in yayınladığı rapora göre şirket 2014 yılı içerisinde Windows Phone işletim sistemine sahip bir akıllı telefon tanıtacak.
Microsoft ile gönül bağı bulunan Sony, ilk Xperia telefonu olan Xperia X1’i Windows Mobile 6.1 işletim sistemi ile duyurmuş, özellikle uzak doğu ülkelerinde büyük başarı yakalamıştı. Ürettiği Vaio serisi bilgisayarlar ve bazı tabletlerinde de Windows işletim sistemini kullanan Sony, Windows Phone pazarında Nokia ile rekabet edebilmek için Walkman, Track ID gibi özel uygulamalarını da Windows Phone’a uyumlu hale getirecek.

SONY WM
Firma önceki yıllarda “Julie” isimli bir prototip ile Windows Phone 7 denemeleri yapmıştı. Birçok resmi ortaya çıkan Julie’nin piyasaya sürülmesi an meselesiyken Ericsson’un ortaklıktan ayrılmasıyla proje rafa kaldırılmış ve sadece Android işletim sistemine sahip cihazlar üretilmeye başlanmıştı.