5053873217 [email protected]

2013 yılının Ocak ayında ortak olarak yakıt hücreli araç sistemleri geliştirmek için anlaşma yapan Alman otomobil üreticisi BMW ve Japon otomobil üreticisi Toyota bu sefer spor otomobillere el attı.

gt86
Otomotivdeki işbirliklerine bir yenisi daha ekleniyor. 2013 yılının sonlarında Avrupa pazarı için 1.6 litrelik dizel motoru BMW’den almaya karar veren Toyota, şimdi de spor otomobli konusunda Alman lüks markayla işbirliği yapacak.

BMW yöneticilerinden Herbert Diess’in Alman bir gazeteye verdiği röportaj Reuters’a da haber oldu. Gazetenin haberine göre Diess, BMW ve Toyota’nın spor otomobiller için ortak platform geliştirmek için anlaştıklarını duyurdu.

Anlaşmayla ilgili Diess, “Bir spor otomobil için ortak platform geliştirme konusunda anlaştık. Anlaşma doğrultusunda her iki markanın da iki farklı otomobili olacak.” açıklamasında bulundu. Diess projeyle ilgili detaylı bilgi vermekten kaçındı.

BMW ve Toyota tam bir yıl önce hidrojen yakıt hücreli araç sistemlerinin ortak geliştirilmesi için bir ortaklık anlaşması imzalamıştı.