5053873217 [email protected]

Nokia’nın Android tabanlı cihazına ait olduğu iddia edilen yeni bir fotoğraf @evleaks tarafından sızdırıldı. Akıllı cihazlar ve servisler birimi Windows Phone platformunun sahibi Microsoft tarafından satın alınan Nokia’nın Android cihaz projesine dair sızıntılar daha önce de meydana gelmiş ve bu olay birçok kişi tarafından garip karşılanmıştı.

nokia-normandy-android-evleaks-241213

“Normandy” kod adını taşıyan cihazın tıpkı Amazon’un Kindle Fire tabletlerinde olduğu gibi Android’in özelleştirilmiş bir versiyonuyla çalıştığı The Verge sitesi tarafından dile getirilmişti. Nokia cihazındaki Android’in normal Android sürümlerinden farklı olduğu, ancak Android için geliştirilmiş uygulamaları çalıştırabildiği kaydedilmişti.

@evleaks fotoğrafı sızdırırken cihazın çıkış tarihiyle ilgili bir şey söylemedi, sadece “2013″ demekle yetindi. Ancak yılın bitmesine sayılı günler kala, bu ibare Normandy’nin 2013 projesi olduğu ve hiçbir zaman piyasaya çıkmayacağı şeklinde yorum yapmamıza neden oluyor.

Aslında Nokia’nın Android cihazıyla ilgili karışık dedikodular ortalıkta dolaşıyor. The Verge sitesi Nokia çalışanlarına dayanarak projenin tam gaz ileri şeklinde ilerlediğini ve telefonun 2014 yılında çıkacağını iddia etmişti. Ancak geçtiğimiz günlerde çıkan bir haber de Nokia’nın Android cihaz projesini rafa kaldırdığı ve bunun yerine giyilebilir cihazlara odaklandığı şeklindeydi.