5053873217 [email protected]

Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği “Kelebeğin Rüyası”, Los Angeles’ta seyirciyle buluştu. Oscar aday adayları arasında bulunan “Kelebeğin Rüyası”nın yurtdışı tanıtımını, Erdoğan’ın eşi ve filmin başrol oyuncusu Belçim Bilgin yapıyor. Bilgin, Los Angeles Santa Monica sahilinde Hello!’nun sorularını yanıtladı.

Los Angeles galası için 10 gün öncesinden çalışmalarımıza başladık. American Film Market kapsamında gerçekleştirdiğimiz gala bizim için çok önemliydi. Çünkü yüzde 100 yabancı seyircinin olduğu bir organizasyondu. Davetlilerin çoğu sinema sektöründe hatırı sayılır prodüktörler, yönetmenlerdi. Bu ilgiden dolayı da ayrıca mutluyuz. Oscar sürecine gelince, şu anda yanlış hatırlamıyorsam 76 filmden biriyiz. Yani önümüzde uzun bir yol var. Benim düşüncem, ilk gösterimimiz olmasına rağmen bu “Butterfly Dream” neymiş diye merak uyandırdı. Zaten bundan sonrası için tek amacımız yaratacağımız farkındalık olacaktır. Bunun için de güzel bir başlangıç oldu. Bundan sonrası için daha yapacak çok şeyimiz var. Şimdilik amacımız olabildiğince çok kişiyle filmi buluşturmak.

Dünyaya anlatacak çok hikâyemiz var. Galiba çok çalışmak ve hiçbir şeyi gerçekten azımsamadan, kostümlerden saçına, sanata kadar filmin içindeki her detayı düşünerek bir hikâye yaratmak gerekli… Hayatımızın içindeki küçük detaylar aslında o kadar önemli ki…

Hikâyenizi anlatmak istediğinizde bunu daha iyi anlıyorsunuz. “Kelebeğin Rüyası” setinde oyunculardan çaycımıza kadar herkes büyük özveriyle işini yaptı. Herkes bu filmin başka bir şekilde yapıldığının farkındaydı. Bu farkındalığı da bize Yılmaz Erdoğan sağladı. Hepimize ayrı ayrı farkındalıklarımız olduğunu hissettirerek bu filmi çekti.

Türkiye’de gösterilen “Kelebeğin Rüyası” filmi 15 dakika daha kısaltılarak ve müziklerinde birkaç değişiklik yapılarak yeniden vizyona girdi. Zaten filmin bu yeni haliyle Oscar’a aday adayıyız.