5053873217 [email protected]

Mercedes’in Türkiye’deki en önemli modelli C Serisi yenilendi. Yeni C Serisi, kamuoyunun önüne ilk kez ocak 2014 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nde Detorit Otomobil Fuarı’ndan önce çıktı.

İç ve dış fotoğrafları yayınlanan yeni C’nin önceden yazıldığı gibi S serisinin küçüğü olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Tasarımı S serisine fazlasıyla tekrarlayan C Serisi, markanın diğer bir modemi yeni CLA ile de benzerlikler içeriyor.

Yeni C ile ilgili bir bilgiyi tekrarlayalım; merakla beklenen bu otomobil nisan ayında Türkiye yollarına çıkacak.

1.6 litrelik 156 beygir gücündeki benzinli motor

2.0 litrelik benzinli

2.2 litrelik dizel motor seçeneklerine de sahip olacak.

Yeni C’nin daha önce ipuçları gösterilenç iç mekan ve kokpiti de markanın genel hatlarından uzaklaşmayan tasarıma sahip. Fotoğraflara baktığımızda malzeme ve işçilik kalitesinin arttığı dikkat çekiyor ama görsellerin full donanım araçlarla çekildiğini hatırlatalım. Türkiye’de çok tutulan 1.6 litre motor seçeneğiyle hangi detayların ithal edileceği henüz belli değil. İç mekanda artık 7 inçlik dokunmatik ekran üzerinden bilgi ve eğlence sistemi kontrol edilebiliyor.

 

Yeni C, Almanya’da 33 bin euro civarından başlayan fiyatlarla ön siparişe açıldı. Model Türkiye’de yıllık 8 bin adetlik satışara ulaşmıştı. Türk tüketicilerin özellikle vergi avantajlı C Serisine ilgi gösterdikleri dikkate alındığında 100 bin TL etiketli bir C’nin 5 haneli satış rakamlarını görmesi bile mümkün olabilir.