5053873217 [email protected]

OKUR MEKTUPLARI:

Bengi Kombi’nin Zeytinburnu’nda bulunan dükkanından Demirdöküm Yoğuşmalı Nitromix için dikey baca aparatı almaya gittim.

Bengi Kombi çalışanına Özellikle Yoğuşmalı olduğunu, Demirdöküm olduğunu ve Nitromix serisi olduğunu belirttim. Fiyatını sordum 50 TL dediler. Kredi kartı ile ödeme yapmak istedim. Bengi Kombi çalışanı Kredi kartı ile satış yapmamak için uzun süre beni uğraştırdı. Gerekçe ise 50 TL’lik ürünün faturası ile uğraşmak istememeleriymiş. Net bir şekilde “Git para çek gel.” dediler.

Hava çok soğuk olduğundan ve fazlaca uzun bir yoldan geçerek oraya gittiğimden para çekmek çok zor gelse de gidip para çekip geldim. Ancak çektiğim parayı bir türlü bulamadım. Muhtemelen soğuktan uyuşan ellerimle cebime koyarken düşürdüm. Üstelik alacağım ürünün fiyatından çok daha fazla çektiğim para düştü gitti…

Bengi Kombi’ye tekrar gelip durum izah ettim,  “Bu soğukta bir daha gitmeyim karttan çekin” deyince. “Parasız ürün veremiyoruz.” diyerek dilenci muamelesi yapan bir tavırla karşılaştım. Israrım karşısında ürünü kartla verdiler. Ancak Bengi Kombi bana fatura kesmedi.

Eve geldiğimde yanlış ürün verdiklerini gördüm. Telefonla Bengi Kombi’yi aradığımda, “Yoğuşmalı Kombi Aparatı elimizde yoktu” dediler.

Ben de “Bu ürünü almak için bu soğukta 40 kilometre yol gidip geldim. Olmadığını söyleseydiniz başka bir yerden alırdım.  Özellikle yoğuşmalı diye belirttiğim halde neden yanlış ürün verdiniz?” dediğimde ise son derece kaba bir üslupla  “Ben seni mi takip ediyorum, dünya kadar işim var. Getir, Gel paranı al!” dediler.

Bengi Kombi’de karşılaştığım şekilde Müşteriyi aşağılayan, ticareti sadece bir şeyi satmak sanan bu zihniyeti kınıyorum.

1980’lerdeki mahalle bakkalı mantığıyla  “istediğime istediğim gibi satar istediğim gibi davranırım” tavrının çok geride kaldığını düşünüyorum. Günümüz iletişim olanakları Çin’de üretilen bir ürün ya da hizmetin kalitesini bile dakikalar içinde tüm dünyaya ulaştırırken ticaret yapan işletmelerin çalışanları konusunda çok daha duyarlı olmaları gerektiğini düşünüyorum.

Ben bu muameleyi ve haksızlığı sosyal medya ve  yazılı medya dahil mümkün olduğunca yaymaya çalışacağım. Satışının büyük bir kısmını internet üzerinden yapan firmaların müşteri memnuniyetini en çok gözeten firmalar olması gerekir. Bir Google aramasında müşterinin karşısına çıkabilecek en küçük bir olumsuz cümle bile akıllara tereddüt getirebilir.

Neden mi bu yazıyı yayınlatıyorum. Çünkü uğradığım haksızlığa başkalarının uğramasını istemiyorum.

*** ŞİKAYET MEKTUBUNA KARŞILIK FİRMANIN CEVABI BU SAYFADA YAYINLANACAKTIR.