5053873217 [email protected]

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, en çok şikayet edilen programı açıkladı.

‘Marka Şehirler – Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri’ konferansında konuşan Dursun, en çok şikayet alan programların aynı zamanda çok izlendiğini belirterek şöyle devam etti:

“İzleyicilerden zaman zaman RTÜK’e programlarla ilgili birtakım şikâyetler geliyor. İlk sırada dikkat ederseniz dramatik dizilerle ilgili şikâyetler geliyor. yüzde 47. Tabi en çok dramatik diziler izleniyor Türkiye’de. En çok izlenen programlarla ilgili şikâyetler de en çok yer alıyor. İkincisi reklam kuşaklarıyla ilgili. Üçüncüsü de spor haber programlarıyla ilgili eleştiriler ve şikâyetler.

İzleyicilerin hassasiyeti açısından bir tespit yapmak gerekirse izleyicilerin daha çok dramatik dizilerle ilgili şikâyette bulunduklarını ifade etmiştim. En fazla bildirim bu alanda alınıyor. Dolayısıyla burada bir hassasiyetin olduğunu ifade edebiliriz. Reklam kuşaklarıyla ilgili izdivaç ve kuşak programlarıyla ilgili önemli hassasiyetleri var. Bilhassa bu izdivaç programlarıyla ilgili evliliğin bir tür böyle problem konusu olması, mahremiyetin ortadan kalkması, birtakım anlamsız tartışmaların yapılması vatandaşı rahatsız eden bir durumdur. Ama ilginçtir vatandaşın aynı zamanda en çok izlediği programlar arasında da yer alıyor. Bu çelişkiyi de paylaşmakta yarar var. Bu konuları biz zaman zaman sektör temsilcileriyle konuşuyoruz, görüşüyoruz, tartışıyoruz.”