5053873217 [email protected]

Avrupa’da küçük SUV’lara olan talebin arttığını gören Fransız otomobil üreticisi Renault, geçtiğimiz nisan ayında satışa çıkardığı küçük SUV’u Captur’un üretimini 2014 yılında üçte bir oranında arttırmayı planlıyor.

Renault adına konuşan Rochelle Chimenes,

“Bu yıl sonuna kadar 120 bin adet Captur üretmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki yıl bunu 160 bine çıkaracağız” açıklamasında bulundu.

Araştırma şirketi IHS Automotive’in yaptığı araştırmaya göre Avrupa’da 2016 yılına kadar küçük SUV satışları 307 binlerden 583 binlere yükselecek.

Segmentinde Peugeot 2008, Chevrolet Trax ve Opel Mokka ile yarışan Captur, Ocak-Ekim ayları boyunca 60 bin 887 adetlik satış yakalayarak Avrupa’nın küçük SUV segmentinde üçüncü sıraya oturdu.

Captur, Renault’un İspanya’nın Valladolid kentindeki fabrikasında üretiliyor.

 

Bir modelin üretiminin artması yani arzdaki artış, rekabette fiyat yönünden elini güçlendirecek bir koz olarak edğerlendirilir. Arzı boly olan ürünün fiyatı düşer. Renault’nun bu kararı, Captur için önümüzdeki yıllarda çok daha rekabetçi fiyatlar ve donanımlarla piyasada gücünü gösterecği olarak yorumanabilir. Ama rekabette son durumu tüketiciler belirliyor.