5053873217 [email protected]

Yedi yıldır uzaktı, bu sürede hem dinlendi hem baba oldu. Hâlâ cool, hâlâ karizmatik.

Kanal D ’de yayımlanan ‘Vicdan’ dizisiyle dün akşam ekranlara döndü, ay sonunda gösterime girecek ‘Senin Hikâyen’ filmiyle de yeniden beyazperdede olacak. Albüm de yolda. Kısacası yeniden dolu dolu karşımızda… Timuçin Esen, tüm projelerini Tempo dergisinin aralık sayısı için Serli Kibar’a anlattı.
Yaptığı her iş konuşuluyor, canlandırdığı her karakter hayran kitlesini biraz daha arttırıyor. Peki, bu kadar başarılı işin içinde olmasının özel bir nedeni var mı? Esen yanıtlıyor: “Aslında sonuç odaklı düşünmem. Anlatılmak istenenin benim de anlatmak istediğim şey olması önemli. Onun içerisinde oynamam istenen rol de ilgimi çekiyorsa, tamamdır.” Herkes nerelerde olduğunu, bu kadar zamandır neler yaptığını merak etse de, o, bunu garipsiyor. “Dizi yaparken kendine zaman ayıramıyorsun. O yüzden birkaç yıl dinlenip, ertelediğim şeylerle ilgilendim” diye anlatıyor. Şimdi yine göz önünde. ‘Senin Hikâyen’ filminde aile babası olarak göreceğiz onu. ‘Vicdan’ dizisiyse Timuçin Esen’e göre televizyondaki diğer işlerden farklı. Adaptasyon diziler yerine her zaman orijinal senaryoların yazılmasından yana.
Esen, ilk albümünü 2011’de çıkarmıştı. O zamandan beri yeni besteler biriktirmiş. Yeni albümünün şarkılarını akustik bir sound’da kaydetmeyi düşünüyor. Müzikleri kendisine ait, aralara sevdiği şiirleri iliştirmiş. Dizi çekimlerinden zaman buldukça stüdyoda parçaları kaydedecekmiş. Hayranları bu yıl ‘Timuçin Esen’e doymak’ cümlesini tam anlamıyla yaşayacak gibi görünüyor.