5053873217 [email protected]

Hülya Avşar, verdiği kiloları geri almamak için her gün bir avuç beyaz leblebi tükettiğini açıkladı. Avşar’ın bu açıklaması, Çorumlu leblebicileri sevindirdi. Düşük kalori ve tok tutma özelliğiyle ön plana çıkan leblebinin başta mide rahatsızlıkları olmak üzere bel ve diş ağrılarına, bağırsak tembelliği ile damar sertliği gibi rahatsızlıklara da iyi geldiğini belirten leblebiciler, leblebinin aynı zamanda hamilelik döneminde baş gösteren mide bulantısına da iyi geldiğini ifade etti.

Çorum’da leblebicilik yapan Lütfi Karakuş, ünlü sanatçı Hülya Avşar’ın leblebiye ilişkin yaptığı açıklamanın kendilerini çok sevindirdiğini ifade etti.

Karakuş, müşterileri arasında ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil ve sanatçı Mustafa Keser’in de olduğunu belirterek “Hülya Hanım’a Çorum leblebisinin reklamını yaptığı için teşekkür ediyoruz. Ne zaman leblebi isterse göndeririz. Çorum olarak, Çorum halkı olarak her zaman leblebi göndermeye hazırız” dedi.

36 çeşit leblebi çeşidinin olduğunu dile getiren Karakuş, beyaz leblebinin ise Çorum’a has bir çeşit olduğunun altını çizdi. Değişik bir ürün olan beyaz leblebinin Çorum dışında başka bir yerde bulunamayacağını belirten Karakuş, ünlülerin de tercihini beyaz leblebiden yana yaptığını kaydetti.