5053873217 [email protected]

RTÜK, Acun Ilıcalı’nın “Yeteneksiz Sizsiniz Türkiye” programında yapılan ve erotik olduğu için mozaiklenen dans gösterisi nedeniyle Star TV’ye 1 milyon 100 lira ceza verdi.

GÖSTERİ TEKRARLANDI

Yetenek Sizsiniz Türkiye’nin 3 Kasım’da yayınlanan bölümünde, sahneye çıkan bir dans grubu, performansını sergilerken bir anda gruptan iki yarışmacı kucak dansı yapmaya başladı. Star TV, o iki yarışmacının bulunduğu bölümü mozaikledi. Acun Ilıca’nın o görüntüleri izlerken bir ara elini gözlerine siper ettiği görüldü. Hülya Avşar dans gösterisi için X butonuna basarken, Acun Ilıcalı aynı dansı tekrarlattı. Acun Ilıcalı, performansı yorumlarken, “ben eğlendim” deyip dans grubuna övgüler yağdırdı. Ilıclı “Evet”, Hülya Avşar “Hayır” derken, Eser Yenenler ise oyunu “evet”ten yana kullandı.

ÇOCUKLARIN AHLAKİ GELİŞİMİNE ZARAR VERİR

Ancak mozaiklenen dans RTÜK’ün gözünden kaçmadı. Üst Kurul “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz” maddesinin ihlal edildiği gerekçesiyle Star TV’ye 1 milyon 100 bin lira ceza verdi.

Hürriyet