5053873217 [email protected]

Çinli üretic Chery, tanıtımını Şangay Otomobil Fuarı’nda gerçekleştireceği yeni Beta 5 SUV konsept otomobilinin ilk görüntülerini yayınladı.

Chery, Tiggo 5 SUV modeli ile aynı platform üzerine konumlandırılan Beta 5 konseptinin üretimine 2015 yılının ortalarında başlamayı planlıyor. Çinli şirket, daha önce ürettiği otomobillerden daha çağdaş bir tasarıma sahip olan Beta 5 konseptine, LED gündüz farları, farları bileştiren ızgara ve tampon düzenlemesiyle belki de bugüne kadar ki en “lüks” otomobilini üretmeye hazırlanıyor.

Beta 5 modeli ile birlikte tamamı benzinli 2 motor seçeneği sunulması düşünülüyor. Bu motor seçenekleri ise 130 beygir güç üreten 2.0 litrelik atmosferik motor ve 150 beygir güç üreten 1.6 litrelik kompresörlü motor olması bekleniyor.

Otomobil üreticilerinin yüksek satış rakamlarına ulaşma planlarını gerçekleştirdiği Çin’in en büyük yerel üreticilerinden biri konumunda olan Chery, Land Rover ve Jaguar’ın Çin girişimlerinin de %50 ortağı.

Çin Halk Cumhuriyeti hükümetine ait olan Chery şirketi, yılda 500.000 otomobil üretiyor ve bu otomobilleri Chery, Karry, Rely ve Riich markaları ile satışa sunuyor. Yıllık gelirinin %7’sini ürün geliştirme birimine yatıran Chery, Çin’de ürettiği otomobilleri dünya genelinde ki 15 adet montaj fabrikasına kitler halinde gönderiyor. Chery şirketi Brezilya, Mısır, Endonezya, İran, Malezya, Myanmar, Pakistan, Rusya, Tayvan, Tayland, Türkiye, Ukrayna, Uruguay ve Venezuela’da otomobil satışı gerçekleştiriyor. Çinli Chery, X5 modeli ile 2010 ve 2011 sezonunda Dakar Rallisi’ne de katılmıştı.