5053873217 [email protected]

Her yıl birbirinden iddialı modellerin katıldığı Altın Direksiyon Yarışması’nda geniş bir jüri, kazananları çeşitli aşamalardan geçen testlerle saptıyor. 40 kişilik jüride, 40 milyonu aşan okurun takip ettiği otomobil dergilerinin yayın yönetmenleri, yarış pilotları, ünlüler, teknik adamlar, tasarımcılar bulunuyor. Bu yıl 38.si düzenlenen Altın Direksiyon’da toplam 44 yeni model ve 22 çevreci teknoloji yarıştı. Finalist araçlar, Ekim ayında Kuzey İtalya/Balocco pistinde yapılan finallere gitti ve jürinin test pisti üzerindeki 3 günlük değerlendirmesine tabi tutuldu. Jaguar, bu zorlu mücadelede, cabrio/coupe sınıfında rakiplerini geçerek, F-Type modeli İle Altın Direksiyon Ödülü’na layık görüldü.


Otomobil tutkunları için adeta bir sembol olan İngiliz klasiği Jaguar F-Type, göz alıcı tasarımı, 8 ileri vitesi, 3.0 litre v6 turbo motoruyla 340 beygir gücünde ve 450 Nm tork’a sahip. 5.1 saniyede 0-100 km/s’ye ulaşan otomobilin maksimum hızı ise 258 km/s. Yola yakın düşük oturma pozisyonu, özel direksiyon sistemi ile sürücü odaklı bir iç dizayn sunan F-Type, sürücülerin hızı hissedebilmeleri için tüm duyulara hitap ediyor. Öyle ki F-Type’ın tavanı, otomobil 50 km/s hareket halindeyken bile 12 saniyede kapanıyor.

Jaguar F Type için özel olarak çekilen ve başrolünde Altın Küre ödüllü Damian Lewis’in oynadığı ve internette büyük bir kitleye ulaşan “Desire” adlı kısa filmin müziklerini Lana Del Rey, yapımcılığını Ridley Scott üstlenmişti.