5053873217 [email protected]

Pirelli Takvimi, 50’inci yaşında Pirelli Takvim tutkunlarını şaşırttı. Beklenilenin aksine, yeni çekimlerle 2014 takvimi yaratmak yerine 1986’da çekilen ve kullanılmayan fotoğraflarla oluşturulan Pirelli Takvim’i lanse edildi.

Newton’un 1986 yılında Monte Carlo ve Toskana Chianti’de gerçekleştirdiği çekimlerde objektiflerin karşısında Susie Bick, Antonia Dell’atte ve Betty Prado vardı.

İlk kez 1964 yılında yayınlanan Pirelli Takvimi, 50’inci yıldönümünü İtalya , Milano’daki Pirelli’nin çağdaş sanat mekanı Hangar Bicocca’da tüm dünyadan ünlü konukların, basın mensuplarının ve koleksiyoncuların katıldığı özel bir davet ile kutladı.
Tüm dünyada, birbirinden güzel modelleri, dünyaca ünlü fotoğrafçıları ve işlediği konuları ile adından sıkça söz ettiren ve her yıl merakla beklenen Pirelli Takvimi’nin, 50. yıl sayısı da yeni bir sürpriz ile gün ışığına çıktı.

Pirelli Takvimi, 50. yılına yakışır bir şekilde beklenilenin aksine, Patrick Demarchelier ve Peter Lindbergh’in New York’ta, Miranda Kerr, Helena Christensen, Karolina Kurkova, Alessandra Ambrosio, Alek Wek ve İsabeli Fontana ile gerçekleştirdiği çekimlerden yeni bir 2014 takvimi yaratmak yerine 1986’da Helmut Newton’un fotoğrafladığı ancak bugüne kadar arşivlerde saklanan ve hiçbir yerde yayımlanmayan takvimi gün ışığına çıkarttı.

1986 yılında Monte Carlo’da ve Toskana’daki Chianti’de Podere Terreno’da çekimleri gerçekleştirilen Pirelli Takvim’i, 12 siyah- beyaz ve 1985’te Monte Carlo ve Chianti’de yakalanan tarihi enstantanelerden seçilmiş 29 sahne arkası fotoğraftan oluşuyor.