5053873217 [email protected]

Tiyatro sanatçısı Erdal Beşikçioğlu’nun mali müşavirliğini yapan F.S.A., Beşikçioğlu’nun hesaplarında usulsüzlük yaptığı iddiasıyla “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçundan 1 yıl 15 gün hapis ile 200 lira para cezasına çarptırıldı. Mahkeme F.S.A.’ya verilen hükmün açıklanmasını da geri bıraktı.


Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık F.S.A. ve avukatı Erhan Özel ile Beşikçioğlu’nun avukatı Gülşah Deniz katıldı. Sanık F.S.A, savunmasında mali müşavirlik yaptığını bildirerek, şunları söyledi:

65 bin lirasını almış

“Erdal Bey’in işlerini takip ediyorum. Zorda kaldığım için Erdal beyin 65 bin lirasını elime geçirdim. Eşimin işleri de kötü gidiyordu. Hacizle karşı karşıya kaldım. Bir süre sonra parayı çektiğimi ve ödeyeceğimi Erdal beye söyledim. Fakat söylediğim tarihte kendisine ödeyemedim. Pişmanım.”
Ana para, KDV borcu ve faizle birlikte daha sonra Beşikçioğlu’na yaklaşık 80 bin lira geri ödeme yaptığını bildiren sanık, Beşikçioğlu ile anlaştıklarını kaydetti.

Şikayetçi olmadı

Beşikçioğlu’nun avukatı, şikayetçi olmadıklarını, zararlarının karşılandığını belirtti. Sanık avukatı da paranın tamamının ödendiğine dikkati çekerek, müvekkilinin beraatini talep etti. Kararı açıklayan Hakim Ümit Nuri Dündar, soruşturma aşamasında zararın giderilmesini, sanığın mahkemedeki iyi halini gözönünde bulundurarak F.S.A’yı 1 yıl 15 gün hapis ile 200 lira para cezasına çarptırdı. Dündar hükmün açıklanmasını da geri bıraktı./ MİLLİYET