5053873217 [email protected]

Oyun dünyasının merakla beklediği oyun konsolu PS4’ün Türkiye’deki tüketicilere ne zaman sunulacağı belli oldu. Sony, PlayStation 4’ün 13 Aralık tarihinde Türkiye’de satışa sunulacağını açıkladı. Konsolun Türkiye fiyatı 1400 TL olacak.

PS4’ün ABD’de 15 Kasım, Avrupa’da ise 29 Kasım’da satışa sunulacağı açıklanmıştı. Konsol, ABD’de 399 dolardan, Avrupa’da ise 399 Euro ve 349 sterlin’den satılacak.

Oyuncuların ellerindeki oyunlarını birbiriyle takas edebileceği ve PlasyStation 3 oyunlarını da oynayabilecekleri yeni konsol, Call of Duty: Ghosts, Need for Speed: Rivals, Battlefield 4 ve FIFA 14 gibi birçok yeni oyunla gelecek.

15 oyunla gelecek olak PS4, yıl sonuna kadar 33 oyunla uyumlu olacak. Sony, Ağustos ayında 180 oyunun PS4 için geliştirilme aşamasında olduğunu duyurmuştu.

CANLI OYUN OYNAMA AKTARIM HİZMETİ TWİTCH’LE GELİYOR
SCE, PSNSM ve üyelerine özel içerik ve özellikler sunan üyelik hizmeti PlayStation Plus 1 gibi PS4 üzerinde mevcut olan hizmetleri daha da zenginleştirerek kullanıcılara çığır açan oyun eğlence deneyimleri sunarken, gelecekteki sistem yazılım güncellemeleri aracılığıyla PS4 sisteminin kendisini geliştirmeye de devam edecek.

 

Bu girişim kapsamında video oyunlarına adanmış canlı internet aktarım hizmeti Twitch de PS4 tarafından sistemin piyasaya sürülüşü ile eşzamanlı olarak desteklenecek. PS4 kullanıcıları, sadece DUALSHOCK 4 kablosuz kumanda üzerindeki “SHARE düğmesi”ne basarak oynadıkları oyunu Twitch kanalları üzerinden dünyanın dört bir yanındaki oyunseverlere kolaylıkla gerçek zamanlı olarak yayınlayabiliyor.