5053873217 [email protected]

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta gazeteci Savaş Ay’ın cenazesi, Sabah Gazetesi önünde düzenlenen törenin ardından Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na getirildi.

Törende sahneye çıkan Savaş Ay’ın kız kardeşi Şükran Ay ise herkesi duygulandırdı. Şükran Ay, “Sizlerin Savaş ağabeyiydi. Hastane odasında bir gün karşılıklı otururken bana bir vasiyeti oldu. Çocuklar bana sordu ‘vasiyeti var mıydı’ diye. O vasiyeti ben herkesin huzurunda söylemek istedim. Ninni şarkısını çok severdi. Annemin o ninnileriyle büyüdük. ‘Lütfen mezarımın başında bu şarkıyı bana mırıldanır mısın?’ dedi. Şimdi elimden geldiği kadar bu şarkıyı mırıldanacağım size ve ağabeyime” dedi. Şükran Ay daha sonra Savaş Ay’ın vasiyeti üzerine Ninni şarkısını seslendirdi. Bunun üzerine salonda bulunanlar duygusal anlar yaşadı. Şarkının ardından konuşmasını sürdüren Şükran Ay, “Bana her zaman ‘Hocasın, şarkılar okuyorsun ama hiç şiir yazmıyorsun’ derdi. Bir gün ona bu şiiri yazacağım hiç aklıma gelmezdi” dedi. Şükran Ay daha sonra “Babayarım” diye başlayan şiiri okudu.
Usta gazeteci Halit Kıvanç ise Savaş Ay ile olan anılarını anlattıktan sonra, “O kadar güzel şeyler yaptı ki onları hatırlayarak mutluluğumuzu sürdüreceğiz. “dedi.