5053873217 [email protected]

TRT1’de çarşamba akşamları yayınlanan komedi dizisi ‘Avrupa Avrupa’ ekrana veda edecek.

Dizininin sona erme gerekçesini bugünkü köşesinde açıklayan Milliyet Cadde Yazarı Ali Eyüboğlu’nun köşe yazısı şu şekilde:

“‘AVRUPA AVRUPA’YI TRT NEDEN BİTİRDİ?
TRT yönetimi “Avrupa Avrupa” dizisini bitirme kararı aldı. TRT’nin bu kararı verirken reytingleri baz almadığı kesin. Demek ki bizim bilmediğimiz başka kriterler var…

Dün aldığım en ilginç haber, TRT yönetiminin “Avrupa Avrupa” dizisini bitirme kararı oldu. Mia Film Banu Akdeniz’in çektiği, Fethi Kantarcı, Saygın Delibaş ve Barkın Şenüren’in yazdığı, Şafak Bal’ın yönettiği salon komedisinin reytingleri de fena değildi. En azından TRT’nin ölçümlerine büyük önem verdiği SBT’de durum öyleydi.

Ayrıca TRT, reyting ortalamalarını baz alıp dizi bitirmeye karar vermişse “Avrupa Avrupa”, kaldırılacak diziler sıralamasında en altlarda olurdu. Demek ki reytingin dışında bizim bilmediğimiz başka kriterler, dengeler söz konusu…
25 Eylül 2011 tarihinden bu yana TRT’de yayınlanan ve Tarık Pabuççuoğlu, Selen Seyven, Zuhal Topal, Kadir Çöpdemir, Ahmet Saraçoğlu, Günay Karacaoğlu, Durukan Çelikkaya, Burak Serdar Şanal ile Bahar Süer’in rol aldığı “Avrupa Avrupa”, 91. bölümde “Final” yapıp, seyircilerine veda edecek.”