5053873217 [email protected]

Android 4.3 için güncellemeler yayımlanmaya başladı. Teknoloji gündemine bomba gibi düşen Android 4.4 KitKat’tan bir önceki başarılı sürüm olan Android 4.3 Jelly Bean, Galaxy S4’ün hemen ardından Galaxy S3 kullanıcılarını da sevindirdi.

Beta (Deneme Sürümü) mahiyetinde yayımladığı ROM’un ardından tam sürümün resmi dağıtımını gerçekleştiren Google, Galaxy S3 üzerindeki eksikliklerin tam anlamıyla giderilmeye çalışıldığına değiniyor.4 çekirdekli Exynos 4 Quad işlemcili modeller için dağıtıma başlanan Android 4.3’ün birkaç gün içinde tüm kullanıcılar için gelmesi bekleniyor.

Android 4.2’yi es geçerek, Android’in en kararlı sürümü olan 4.1.2 ile Android 4.3 arasında hangi özellikler katılmış/iyileştirmeler yapılmış bir göz atalım:

*4 Çekirdekli yüksek performans sunan Exynos 4 Quad’ta kullanılan Mali 400 grafik işlemcisinde iyileştirmelere gidildi ve tepkime hızlarında artış sağlandı.
*TRIM teknolojisinin yazılımı geliştirildi ve donma/kasılma/yavaşlama gibi problemler giderildi.
*Galaxy S4’ün arayüz teknolojisi TouchWiz Nature UX 2.0, Galaxy S3 modeline uyarlandı ve tuş kilidine Galaxy Note’daki gibi dalga efekti eklendi.
*Uygulama performanslarında iyileştirmeler yapıldı. Hesap makinesi, saat, rehber, galeri ve müzik uygulamaları yenilendi.
*Galaxy S4 ve Note 3’deki S-Voice, Galaxy S3’e kazandırıldı.
*Gelişmiş ses kontrolü, sürücü modu, ANT+ desteği de yine Galaxy S3’e getirilen özellikler arasında yer alıyor.
*Uygulamaları SD-Kart’a taşıyabilir, yeni eklenen 2 ekran modu arasında seçimlere gidebilir, sesiniz ile kamerayı kontrol edebilir ve Galaxy Gear’ı kullanabilirsiniz.