5053873217 [email protected]

Boğaziçi Üniversitesi’nin 150. yıl kutlaması ilginç bir açık artırmaya sahne olacak. Cem Yılmaz ve Hüsnü Özyeğin ile bir yemek için artırım yapılacak. Bakalım kahkaha mı, iş mi galip gelecek.

Hayırseverlik organizasyonlarında daha fazla gelir sağlamak için tanınmış isimlerle bir akşam yemeği için ya da sadece bir kahve için bile açık artırmalar yapıldığını çok okumuşuz çok duymuşuzdur.

Bu alanda rekor, bildiğim kadarıyla ünlü yatırımcı Warren Buffet’a ait. 2012 yılında evsizlere yardım eden bir vakfın düzenlediği gecede milyarder işadamı Warren Buffet’la yemek yemek için açık artırma düzenlenmişti. O açık artırmayı 3.5 milyon dolar ödeyen ancak adının açıklanmasını istemeyen bir kişi kazanmıştı. Kazanan kişi, Buffet’la New York’ta vakfa her yıl bağış yapan bir restoranda yemek yedi. Bu açık artırma sayesinde vakfın yıllık 17 milyon dolar olan bütçesinin büyük bölümü de karşılanmış oldu.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Benzer bir açık artırmaya 29 Kasım’da Swissotel’de düzenlenecek Boğaziçi Üniversitesi’nin 150’inci kuruluş yılı balosunda tanık olacağız. Üstelik bu açık artırma iki ünlü için ayrı ayrı yapılacak ve Türkiye’de ilk olacak.

9 Kasım’da Sezen Aksu ve Cem Yılmaz’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne gelir yaratmak için bedelsiz olarak sahneye çıkacakları daha önce duyurulmuştu. 600 kişilik salonda her bir bilet 500 dolardan satılacak. Sonuçta bilet satışından 300 bin dolar gelir elde edilmiş olacak. Hüsnü Özyeğin salonu bedava verdiği için bilet gelirinin tamamı üniversitenin ihtiyaçlarında kullanılabilecek.

Ancak Boğaziçi mezunlarından Sunset’in patronu Barış Tansever, bu gelirle yetinilmemesi gerektiğini düşünerek bu açık artırma fikrini ortaya atmış. Fikre hem Cem Yılmaz hem de Fiba Holding’in patronu bankacılık duayeni Hüsnü Özyeğin çok sıcak bakınca detaylar da belli olmuş.

Tansever, Türkiye’de ilk olacak açık artırmanın detaylarını şöyle açıkladı:

“Hem Cem Yılmaz için hem de Hüsnü Özyeğin için 10 kişilik bir akşam yemeği masası planladık. Bu masada yer almaya can atacak onlarca kişi olduğunu biliyorum. Açık artırmayı 10 bin liradan başlatacağız. Kişi başına 50 bin liraları çok rahat yakalayacağımızı hatta geçeceğimizi düşünüyorum. Belki hiç ummadığımız rakamlara da çıkabiliriz. Bilet satışından elde edilen geliri hatta üstünü bu açık artırmayla yakalayabiliriz.”

Doğrusu açık artırmanın sonucunu şimdiden merak ediyorum. Bir masada Cem Yılmaz’la bol kahkaha vaadeden bir yemek olacak. Bir başka masada ise duayen bankacı Hüsnü Özyeğin’den iş tiyoları alma, hatta bir projeniz varsa onu paylaşıp geliştirme imkanınız var. Her iki ünlü için de bol sıfırlı bir açık artırma olmasını ve Boğaziçi Üniversitesi’ne hatırı sayılır bir gelir kalmasını diliyorum.

Bu arada geliri öğrenci burslarında kullanılacak böyle bir organizasyon için otelini bedelsiz açan Hüsnü Özyeğin de sahne almayı kabul eden Cem Yılmaz da teşekkürü hak ediyor. Kardeşi Nihat Yıldırım’ın Boğaziçi Üniversitesi mezunu bir mühendis olması nedeniyle bu okula karşı her zaman özel bir sempatisi olan Sezen Aksu’ya da ayrı bir teşekkür gönderiyorum. VATAN