5053873217 [email protected]

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Tomris Oğuzalp, bu sabaha karşı 04.30 sularında evinde yaşamını yitirdi. Oğuzalp, kısa bir süre önce beyin kanaması geçirmiş, bir süre hastanede kaldıktan sonra taburcu edilmişti. Usta sanatçı için bugün ikindi vakti İstanbul Karacaahmet’te tören düzenlenecek.
TOMRİS OĞUZALP

1932 doğumlu Trabzon doğumlu Tomris Oğuzalp tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

“Beyaz Melek”, “Teyzem”, “Akrebin Yolculuğu”nun da aralarında bulunduğu onlarca sinema filmi, “Çalıkuşu”, “Gecenin Öteki Yüzü”, “Hayat Bağları” gibi bir o kadar da dizide izledik onu. 1953 yılında “Sarı Zeybek”le sinema hayatına atıldı. Aynı yıllarda Devlet Tiyatrosu çatısı altında çok sayıda oyunda rol aldı. Oyunculuğunun yanı sıra sesiyle de ünlüydü aslında; önemli bir seslendirme sanatçısıydı. “Harry Potter” serisinin baş karakterlerinden Molly Weasley’in sesi olarak kulaklarımızdaydı… En son 2011 yılında Devlet Tiyatroları sahnesinde “King Kong’un Kızları” adlı oyunla selamladı seyircisini.

2010 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde safra kesesi ameliyatı olan sanatçı, doktoru kendisinden bölüme bir cihaz bağışlamasını isteyince biriktirdiği 20 bin TL kadar parasının üzerini kredi kartı ile tamamladı. Bunun üzerine santçı kredi kartı borcunu tamamlamayı başaramadı ve bir süre sonra emekli maaşına haciz konuldu. Usta sanatçı şuan evinin tek göz bir odasında yaşlılık, hastalık ve geçim sıkıntısının kaynaklanan sorunlarla hayat mücadelesi verdi. Üste geçirdiği ameliyatlar sağlık durumunu olumsuz yönde etkiledi. Üst dişlerindeki kaplamalar çürüdüğü için dökülen sanatçı konuşma zorluğu çekmekteydi..