5053873217 [email protected]

OKUR MEKTUBU: (BEŞİKTAŞ’TAN BİR OKUYUCUMUZUN MEKTUBUNU GÖNDERDİĞİ ŞEKLİYLE YAYINLIYORUZ. BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ’NDEN KONU İLE İLGİLİ GELECEK YANITI YİNE BU SAYFADA MEKTUBUN HEMEN ALTINDA PAYLAŞACAĞIZ. )

 

Beşiktaş Abbasağa Mahallesi Ihlamur Yıldız Caddesi üzerinde Toprak Holding binasının tam karşısında bulunan terk edilmiş yeşil alanın durumu çevreye ve Beşiktaş ilçesi yerel yönetim imajına zarar verir türde. Yetkililerle olan görüşmelerimden net bir sonuç alamadığım için konuyu bir de gazetenize görselleri ile birlikte yazmak istedim.

Ihlamur Yıldız Caddesi 1. Köprü’ye bağlanan yol olması itibariyle her gün yüz binlerce İstanbullu’nun kullandığı bir cadde. Bu cadde üzerinde Toprak Holding binasının tam karşısında bulunan park görünümlü yeşil alan içine girildiğinde insanı hayrete düşürecek çarpıklıkları barındıran, özellikle Beşiktaş Belediye’sine hiç yakışmayacak düzensizliklerle dolu bir alan.

En ucuz dairenin 250 bin liraya satıldığı bu bölgedeki yeşil alan çöp toplama merkezine dönüşmüş durumda.

Çöp toplayıcıları yığınakları bu bölgede biriktirip kamyonlarla nakledinceye kadar park içersinde balyalar halinde bir yığıntı tepesi oluşturuyorlar.

Alan içinde kot farkı olan 2 farklı bölüm arasında hiç bir engel olmadığı gibi yaklaşık 2,5 metrelik bu yükseklik kenarında bulunan duvar da yer yer aşağı doğru yıkılmış.

Bu alanda yolunda gitmeyen daha o kadar çok şey var ki, buradan göstererek Belediyemizin imajına zarar vermek gerçekten isteyeceğim en son şey. Daha önce yaptığımız konu ile ilgili görüşmelerde Belediye yetkilileri alanın özel mülk olduğunu bu yüzden Beşiktaş Belediyesi’nin müdahale edemeyeceğini söylemişlerdi. Yine çevreden edindiğimiz bilgiye göre park içerisindeki belli başlı düzenlemeler de Şişli Belediye Başkanı tarafından karşılanarak yapılmış.

Lafı uzatmadan ben ve benim gibi bu çevrede yaşayan yolu bir şekilde bu alana düşen yüzlerce  kişinin talebi şu an bir harabe, çöp tasnif alanı, köpek tuvaleti olarak kullanılan bu bölgenin güvenli hale getirilerek bu durumdan kurtarılması.

Beşiktaş Belediyesine ve İlçesine yakışır bir hizmet bekliyoruz.

Nardenk ve Nurtanesi Sokak Sakinleri