5053873217 [email protected]

Google etkinliğinde Android 4.4 KitKat sürümü ile tanıtılması beklenen Nexus 5’in, kasasından sonra donanım özellikleri de sızdırıldı. Google ve LG işbirliği ile üretilecek olan Nexus 5’in donanım özellikleri, Google Play’deki Android System Info uygulaması sayesinde ortaya çıktı.
Google’ın yeni amiral gemisi olarak adlandırabileceğimiz Nexus 5, donanım özellikleri ile piyasadaki diğer Android cihazlarla boy ölçüşebilecek bir konumda olacağa benziyor. Android 4.4 KitKat yüklü olarak gelecek olan Nexus 5, safkan Android arayüzünü kullanacak.
Sızdırılan bilgilere göre Nexus 5’in 16 GB’lık modelinde, kullanıcılara 12.55 GB’lık bir kullanım alanı sunulacak. Diğer Nexus ailelerinde olduğu gibi bu modelde de maalesef ki hafıza kartı kullanımı söz konusu değil.

Android System Info ile gün yüzüne çıkan Nexus 5’in donanım özellikleri şöyle:
2 GB Ram
2.3 GHz Snapdragon 800 işlemci
Adreno 330 grafik birimi
1080p Full HD (442ppi) ekran
8 Megapiksel kamera
OpenGL ES 3.0

Nexus 5, daha büyük, 5 inç’lik bir ekranla gelecek. Full HD çözünürlüklü ekranın piksel yoğunluğu 441 PPI olacak. Nexus 4’ün 4.7 inç’lik ekranı, 320 PPI piksel yoğunluğuna sahipti.

Android 4.4’ün ortaya çıktığı Google etkinliğinde bazı Google çalışanlarının elinde görünen yeni Nexus, daha ince bir gövdeye, yatay bir Nexus logosuna ve daha büyük bir kamera lensine sahip

L2  ve NEXUS5

G G2 sunduğu yenilikler ve özellikleri bakımından oldukça ilgi çekmişken fiyatların düşük açıklanmasıyla en gözde telefon haline geldi, Nexus 5 ise hemen hemen aynı özellikler ve tasarım ile daha yüksek fiyatla piyasaya çıkıyor
Nexus 5 genel olarak LG G2’nin teknik açıdan bir kopyası. Bazı farklar var tabii; kameranın çözünürlüğü 8MP’e düşürülmüş ve daha küçük bir ekran ve pil tercih edilmiş. LG G2 farklı tasarımı ve çok güçlü teknik özellikleriyle Android ordusuna renk getirmişti. Google ise daha geleneksel bir Nexus tercih ediyor. Bu nedenle LG, G2′yi yeniden tasarlayarak ve teknik özellikleri biraz düşürerek Nexus 5′i ortaya çıkarmış.
İşte LG G2’nin özellikleri;
LG G2 kağıt üstünde gerçekten güçlü görünen bir telefon. 5.2 inç 1080p ekran, yepyeni Qualcomm Snapdragon 800 yongaset, 2 GB RAM, 13 megapiksel kamera, 1080p Full HD video kaydı gibi özelliklerle LG G2, üst sınıf bir Android telefonundan beklenen her şeyi sunuyor. Cihazın kasası plastik olsa da, parlak yüzeyi ve yuvarlak hatları da onun yeteri kadar havalı görünmesini sağlıyor. Cihazın pil performansı da oldukça memnun edici seviyede. Snapdragon 800 işlemci de genel olarak iyi bir performans sergiliyor, ancak belirli oyun ve uygulamalarda takılmalar gözlemledik, burada da sorunun henüz gerekli optimizasyonu sağlamamış uygulamalarda olduğu gibi iyimser bir yaklaşım sergilemeyi tercih ediyoruz. Sonuç olarak LG G2 genel olarak kağıt üstündeki durumu pratiğe dökmeyi başarıyor.
Fiyat konusunda da çok iddialı
Telefonun 16 GB’lık versiyonunun 1599 TL gibi bir fiyata sahip olduğunu duyduğumuzda hem şaşırmış hem de LG’nin bu ürünle gerçekten iddialı olduğunu ve yüksek satış rakamlarına ulaşmayı hedeflediğini düşünmüştük. LG G2 ile birlikte aynı zamanda piyasaya çıkacak diğer telefonlarla karşılaştırdığımızda, bu telefonun bir hayli ucuza satıldığını görüyoruz. Toplumumuzda ucuz olan ürüne karşı hep bir şüpheyle bakılır, ancak LG G2′de böyle bir şüpheye gerek yok. Eğer şu günlerde üst sınıf bir Android telefon satın alma niyetiniz varsa ve 16 GB’lık dahili hafızanın sizin için fazlasıyla yeteceğini düşünüyorsanız, o hâlde LG G2 tercih edeceğiniz seçenek olabilir.