5053873217 [email protected]

15 yılı aşkın bir süredir CNG ile çalışan otomobil ve ticari araçlar alanında lider orijinal ekipman üreticisi olan ve bugüne kadar 560.000’den fazla CNG’li araç satan Fiat Grubu, otomotiv sektöründe çevre dostu ürün ve teknolojileri destekleyen “Ecobest 2013” ödülüne layık görüldü. 2012 yılında, Avrupa’nın en çok satan otomotiv üreticileri arasında 6. kez üst üste en düşük ortalama karbon emisyonuna sahip marka unvanını alan Fiat, başarılı performansını bu yıl da sürdürdü.

Fiat’ın 0.9 TwinAir Turbo motoruna sahip Panda Natural Power “Ecobest 2013” ödülünü almaya hak kazandı. CNG ile çalışan ve 0.9 Twinair motorlu Panda 100 km’de ortalama 3.1 kg yakıt tüketirken, 86 gr/km’lik karbondioksit emisyonuyla da benzersiz bir çevre performansına imza atıyor.

Otomotiv sektöründe 12 yıldan bu yana verilen “Ecobest” ödülü, Autobest’in Avrupa ülkelerinden 15 uzman gazetecinin oluşturduğu jürisi tarafından değerlendiriliyor.

Autobest’in uluslararası jürisi, günümüz yakıtları arasında en basit, en uygun maliyetli ve çevresel etkisi en düşük yakıt olan CNG’yi dikkate alarak, Fiat’ın CNG programını “Ecobest 2013” ödülüyle ödüllendirdi. Otomotiv sektöründe çevre dostu yeşil ürün ve teknolojileri desteklemek amacıyla 12 yıldan bu yana verilen “Ecobest” ödülü, toplam nüfusu 300 milyonu aşan çeşitli Avrupa ülkelerinden 15 uzman gazetecinin oluşturduğu ortak bir jüri tarafından değerlendiriliyor. Çevre alanındaki en saygın ödüller arasında yer alan Ecobest 2013, Fiat’ın, topluma çevresel ve ekonomik anlamda maksimum fayda sağlayacak, sağlam, etkili ve erişilebilir yeni teknolojik çözümler geliştirmeye olan bağlılığını da yönelik sürekli araştırmaya yönelik araştırmalara olan bağlılığını da kanıtlıyor.

Fiat’ın “Ecobest 2013” ödülünü kazanan CNG ile çalışan 0.9 TwinAir Turbo motoruna sahip Panda modeli, 100 km’de ortalama 3.1 kg CNG tüketirken, 86 gr/km’lik karbondioksit emisyonuyla da benzersiz bir çevre performansına imza atıyor. Araç CNG yakıtı sayesinde çevreye katkı sağlarken, TwinAir Turbo motorundan aldığı güçle de sürücüsüne keyifli ve yüksek performanslı bir sürüş imkânı tanıyor.

Fiat, alternatif yakıtlar alanında, CNG yakıtlı motorları, şehir içi kullanımda hava kirliliğinin azaltılması ve karbon emisyonunun sınırlandırılmasına katkı sağlamak açısından en uygun teknolojik çözüm olarak kabul ediyor.

Fiat Grubu, 15 yıldan fazla bir süredir yürüttüğü çalışmalarıyla, ticari yük taşımacılığı yapan profesyoneller dahil çok geniş yelpazedeki bir müşteri kitlesinin ihtiyaçlarına cevap veren, çevre performansı yüksek, bünyesinde çift yakıt (CNG/petrol) besleme sistemini barındıran araçlar için geliştirdiği çözümlerle Avrupa’nın lider orijinal ekipman üreticisi oldu. Fiat Grubu, 1997 yılından bu yana, sıkılaştırılmış doğalgazla çalışan 560.000’in üzerinde otomobil ve ticari araç satışı gerçekleştirdi.

Fiat Doğa Dostu Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor:

Fiat’ın CNG yakıtlı motorları bugün neredeyse sıfıra kadar indirilen partikül ile nitrojen oksit ve başka kirleticilerin oluşmasına neden olan en tepkili hidrokarbonlar gibi zararlı emisyonları en aza indiriyor. CNG’li motorlar aynı zamanda, petrol kullanımına göre %23 daha az karbondioksit üretiyor. Dolayısıyla CNG, günümüzde “en temiz” ve en ucuz yakıt olurken, aynı zamanda biyo-metanın geliştirilmesi sayesinde potansiyel bir yenilenebilir enerji kaynağını da temsil ediyor.