5053873217 [email protected]

86. Oscar Academy Ödülleri’nde Türkiye’yi temsil edecek olan ve başrollerini Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat, Belçim Bilgin ve Zeynep Farah Abdullah’ın paylaştığı “Kelebeğin Rüyası” filmi geçtiğimiz Cuma günü yeniden vizyona girmişti.

Filmin yeni versiyonunu bugünkü yazısında değerlendiren Mevlüt Tezel ikinci versiyonun ilk versiyondan 18 dakika kısa olduğunu daha etkileyici bir hale geldiğini ifade etti.

Yılmaz Erdoğan’ın yaptığı kurguyla akıcı bir film ortaya çıkardığını vurgulayan Tezel, Kelebeğin Rüyası’nın ilk 5 girme şansının yüksek olduğunu belirtti.

Mevlüt Tezel’in yazısı şu şekilde:

“Kelebeğin Rüyası iyi bir filmdi. Gerçek hayattan alnımşı sarsıcı bir öyküsü vardı. Oyunculuklar müthişti, diyaloglar çarpıcıydı. Mekan ve dekor tasarımları Türkiye standartlarının üzerindeydi ama yine de bazı eksiklikleri vardı.

Üst üste üç ölüm sahnesi tekrar hissi uyansırıyor, finalin vurucu olmasını engelliyordu. Filmin temposunda düşüşler vardı. Filmle ilgili ilk yazımda, “Filmin sürsi gereksiz yere uzun tutulmuş. Kafadan 20 dakika atılırdı” demiştim.

Yeni versiyonda film 18 dakika daha kısa tutulmuş. Hatta ilk filmden daha da fazla sahne atılıp yenileri eklenmiş. Filmin ana teması şiir ve edebiyat gibi ağır konular olmasına rağmen; Erdoğan yeni kurguyla müthiş akıcı bir film ortaya çıkarmış.

Yani, “Kelebeğin Rüyası” adete Oscar almaya programlanmış”