5053873217 [email protected]

Zorlu Holding’in patronu Ahmet Nazif Zorlu’nun 2007 yılında Zincirlikuyu’da 800 milyon dolara satın aldığı arsada yükselen Zorlu Center projesi içindeki Zorlu AVM’de 200’e yakın mağaza için 3 bine yakın başvuru alınmıştı. Bayram tatiline yetiştirilmesi için dün kapılarını açan AVM’nin açılış organizasyonlarının 90 gün, 90 gece süreceği belirtiliyor.

7 yıllık sürecin sonunda arsa dahil 2.5 milyar dolarlık maliyetiyle Zincirlikuyu’da hayata geçirilen Zorlu Center’ın alışveriş merkezi (AVM) bölümü dün açıldı. Açılış töreni yapılmayan AVM, buna rağmen ilk günden yoğun müşteri trafiği yakaladı.

 

Projenin sahibi Ahmet Nazif Zorlu ise AVM kapılarını açar açmaz teftişe çıktı. Mağazalardan asansörlere, giriş çıkış kapılarından yürüyen merdivenlere kadar her ayrıntıyı oğlu Emre Zorlu ile kontrol eden Ahmet Nazif Zorlu’ya AVM’nin lüks mağazalarının bulunduğu açık kısmında rastladık. Neşeli olduğu her halinden belli olan Zorlu, “Benim hayalimde 5’i 1 yerde bir semt yaratmak vardı. Dünyada böyle bir proje yok” dedi.

 

Birçok mağazanın halen açılmadığını, ay başında hepsinin devreye gireceğini söyleyen Zorlu, “Mağazalar açıldıktan sonra burası uçar. AVM, rezidans, iş merkezi, Performans Sanatları Merkezi ve oteliyle yatırım 5 fonksiyonlu” diye konuştu.

 

AVM’nin açık havadaki bölümünde Burberry, Dolce&Gabbana, Valentino gibi ünlü mağazalar faaliyete geçti. Türkiye’deki ilk Apple Store’un da burada açılacağını belirten Zorlu, “Yeni bir konsept geliştiriyorlar. Bana bile ser verip sır vermiyorlar” dedi.

 

Zorlu’ya açılışın zorlu olduğu yönündeki değerlendirmeleri hatırlatıp görüşünü sorduk. Zorlu, “Yanlış ifade ediyorlar. Zorlu’nun anlamı zordan değil, güçlü kuvvetliden geliyor. Burası zorlu değil güçlü kuvvetli bir merkez oldu” dedi. (sabah)