5053873217 [email protected]

Türkiye’de ailelerin özel okul tercihleri sorulduğunda ilk sırada güvenlik ikinci sırada dil eğitimi geliyor. Özel okullar pek çok konudan eleştirilse de dil eğitimi konusunda hayli başarılı olduklarını söylememiz gerek. Peki dil eğitimi kaç yaşında başlamalı?

Çocuklar 4 yaşında dili etkin bir biçimde kullanmaya başlar ve 7 yaşından önce yabancı dille karşılaşırsa, beyni daha kolay uyum sağlar.

Farklı kültürler, farklı dil ve insanlarla tanışmak çocuğun gelişimine katkı sağlayacaktır. Biyolojik kaynaklı araştırmalar beynin erken yaşlarda çok hızlı geliştiğini ve yedi yaşına kadar bu hızlı gelişimin devam ettiğini, bu süreç içerisinde alınan yabancı dil eğitiminin ana dil seviyesine yaklaştığını göstermektedir.

Bu nedenle uzmanlar yabancı dil eğitiminin beyin gelişimi tamamlanmadan yani ergenlikten önce başlaması gerektiğini belirtiyor ve “beyin gelişimi tamamlandıktan sonra yabancı dil eğitimi başlarsa, cümle kurmada yanlışlar başlıyor ve telaffuzdaki yanlışlıklar ömür boyu devam ediyor” diye ekliyor.

Bu nedenle vakit kaybeden Ekim ayının ilk haftasında kelime düzeyinde İngilizce eğitimine başladık. Ekim’in ilk haftası 10 yeni kelime öğrendik. Birinci sınıf boyunca aylık ortalama 20-25 yeni kelime öğrenme hedefini tutturmaya çalışacağız.